Schokkende documentaire

Kinderen van kroonprins Frederik en vrouw Mary op andere school na schandaal

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesKinderen van kroonprins Frederik en vrouw Mary op andere school na schandaal
RTL

Het schandaal dat dit jaar naar buiten werd gebracht over de prestigieuze kostschool Herlufsholm in Denemarken, is niet zonder gevolgen. De Deense kroonprins Frederik (54) en zijn vrouw kroonprinses Mary (50) hebben er namelijk voor gekozen om hun zoon van de school te halen en hem op een andere school te laten inschrijven.

Hun oudste zoon Christian (16) zat al op de school en dochter Isabella (15) zou er na de zomer starten. Dit gaat nu dus niet meer door. In de verklaring staat dat de twee ieder op een andere school hun opleidingen zullen vervolgen.

Prins Frederik spreekt zich uit tegen homodiscriminatie
Lees ook

Prins Frederik spreekt zich uit tegen homodiscriminatie

Christian zal na de zomervakantie verder gaan in de tweede klas van het Ordrup Gymnasium in Gentofte en Isabella gaat naar de negende klas van de middelbare school Ingrid Jespersens in Kopenhagen. Het koningshuis laat ook meteen weten dat er geen officieel fotomoment zal plaatsvinden als de kinderen op hun nieuwe scholen starten.

Frederik en Mary lieten in mei van dit jaar weten compleet 'geschokt' te zijn door een documentaire over Herlufsholm, waaruit zou blijken dat er op de school een cultuur van geweld, misbruik en pesten zou heersen. Leerlingen zouden regelmatig gepest en in elkaar geslagen worden, met name door oudere klasgenoten. Het bestuur van de school zou al het geweld onder het tapijt vegen. Het hoofd van de school, Mikkel Kjellberg, liet na de documentaire weten dat er absoluut geen sprake is van een gewelddadige cultuur en dat het gaat om ‘incidenten’. Ook ontkende hij dat het schoolbestuur gefaald heeft in het beschermen van hun leerlingen.

Lees meer over
Kroonprins Frederik