RIP

Olivia Newton-John overleden op 73-jarige leeftijd

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesOlivia Newton-John overleden op 73-jarige leeftijd
RTL

Olivia Newton John is overleden op 73-jarige leeftijd in haar huis in Zuid-Californië. Toen de Brits-Australische actrice en zangeres stierf was ze omringd door haar familie en vrienden. Dat heeft de familie van de actrice bekendgemaakt in een statement. Olivia werd wereldwijd bekend door de film 'Grease' uit 1978, waarin ze het iconische personage Sandy speelde.

"We vragen iedereen om de privacy van de familie te respecteren in deze zeer moeilijke tijd"

Op het officiële Instagram-account van Olivia deelt de familie een statement. 'We vragen iedereen om de privacy van de familie te respecteren in deze zeer moeilijke tijd.' Olivia leed al meer dan dertig jaar aan borstkanker. Een specifieke doodsoorzaak is niet bekendgemaakt door haar nabestaanden.

'Olivia is al meer dan dertig jaar een symbool van hoop voor het delen van haar reis met borstkanker. Haar helende inspiratie en pionierservaring met plantgeneeskunde gaat door met het Olivia Newton-John Foundation Fund, gewijd aan onderzoek naar plantgeneeskunde en kanker. In plaats van bloemen, vraagt de familie om donaties ter nagedachtenis aan het Olivia Newton-John Foundation Fund', luidt het statement.

Olivia Newton-John vereerd met bijzondere onderscheiding
Lees ook

Olivia Newton-John vereerd met bijzondere onderscheiding

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

In 1992 werd voor het eerst borstkanker bij Olivia gediagnostiseerd. Daar genas ze in eerste instantie van, maar in 2013 kwam de ziekte terug. Ook dit keer genas Olivia. In 2017 kwam de ziekte echter weer terug met uitzaaiingen naar de lage rug.

Olivia, die werd geboren in Cambridge en op jonge leeftijd naar Australië verhuisde, laat haar man John Easterling na. Uit een eerder huwelijk met Matt Latanzi heeft de actrice dochter Cloe. In 2019 werd Olivia geridderd door de Britse koningin Elizabeth II, onder meer voor haar bijdrage aan kankeronderzoek. Sindsdien mocht Olivia zich dan ook Dame noemen.