Voor de kat's viool

Dit is waarom André van Duin niet mee wil doen aan Beste Zangers

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDit is waarom André van Duin niet mee wil doen aan Beste Zangers
RTL

Hoewel het programma 'Beste Zangers' een regelrechte hit is en heel wat muziekcarrières nieuw leven inblaast, moet André van Duin (75) er niet aan denken om mee te doen. Volgens Jan Smit (36), de presentator van het programma, is de komiek al meerdere keren gevraagd maar blijft hij weigeren. In de 'Veronica Superguide' verklapt Jan waarom dat zo is.

Er zijn aardig wat artiesten die staan te popelen om mee te doen met het muziekprogramma, maar volgens Jan is Andre daar niet één van. De komiek en presentator werd vijf jaar geleden al eens gevraagd om mee te doen, maar weigerde destijds. "Ik zou André van Duin heel graag nog op de bank willen hebben", vertelt Jan in het blad. "Die zei: 'Ja, Jan, ik ben daar te oud voor.' Ik zei: 'Nee, André, helemaal niet.' Juist die mensen met ervaring – nu met Anita Meyer en Dennie Christian – die moet je hebben.'"

Roxeanne Hazes dankbaar voor support na eerdere ophef Beste Zangers
Lees ook

Roxeanne Hazes dankbaar voor support na eerdere ophef Beste Zangers

Zijn leeftijd blijkt echter niet de enige reden te zijn dat hij destijds niet mee wilde doen. "André van Duin vindt het programma niet bij hem passen", zegt Jan tevens in het interview. "Jammer, ik zou het leuk vinden als hij meedeed. Al heb ik niks over de deelnemende artiesten te zeggen hoor, daar hebben we een redactie voor." En dat is ergens ook wel fijn, zo concludeert hij. "Want zo blijft het voor mij ook verrassend. Als alleen maar artiesten zouden meedoen die in mijn playlist staan, zou het eentonig worden!"

Lees meer over
André van DuinJan Smit