b&beetje hoop op liefde

Hoe gaat het nu met de B&B-eigenaren van B&B Vol liefde?

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLHoe gaat het nu met de B&B-eigenaren van B&B Vol liefde?
RTL

Na zeven weken en 35 afleveringen komt er een einde aan alle avonturen in 'B&B Vol liefde'. Maar hoe is het nu afgelopen met Astrid, Richard, Ted, Hunkerende Hans, Paardenhans, Natasja, Martijn en Denise?

"Ik kijk ernaar uit om hier terug te zijn in de zomer"

De zoektocht naar de liefde zit erop voor de acht bed and breakfast-eigenaren. Niet alle kandidaten krijgen het gedroomde einde waar ze zo op hopen, terwijl bij anderen de vonk onverhoopt tóch overslaat. Hoog tijd om terug te blikken.

Astrid

Astrid laat met haar kilte soms een koude wind door het Oostenrijkse St. Michael Im Lungau waaien. Er is niet altijd sprake van de gemütlichtkeit waar haar mannelijke gasten zo op hopen en na het vertrek van Harmjan ziet het liefdesleven van Astrid er niet heel rooskleurig uit. Maar er is goed nieuws.

Na het vertrek van Harmjan geeft Astrid zichzelf de tijd om bij te komen van alle liefdesperikelen en kruidengate. Inmiddels lukt het haar om zich open te stellen naar de geduldige Harmjan. "Ik heb hieruit geleerd dat ik toch best wel oké ben en dat ik misschien wel de moeite waard ben." Dat vindt Harmjan zeker.

Het duurt niet lang voordat hij Astrid weer opzoekt in Oostenrijk. Hij keert terug voor een bliksembezoek en doet dat vervolgens nog meerdere keren. "Dat was heel leuk. Het is nog steeds heel leuk als hij er is", zegt ze terwijl Harmjan in het beeld schuift. "Ik ben ook blij als hij er is. (...) De kinderen gaan er ook goed mee om. Wellicht kunnen we samen het nieuwe jaar inluiden."

Tot slot bedankt Astrid hem voor het 'rotsvaste vertrouwen' in haar en de kinderen. 

Ruud checkt uit bij Astrid: 'Wil de lakens niet met haar delen'
Lees ook

Ruud checkt uit bij Astrid: 'Wil de lakens niet met haar delen'

Hans (Frankrijk)

Petra staat op het punt om naar huis te gaan na de reactie van Hans, die met weemoed afscheid neemt van zijn andere logé Anne Marie. Uiteindelijk zet de paardenliefhebber alles op alles om Petra voor zich te winnen. Zij trekt daarna de stoute schoenen aan door zonder toestemming zijn 'domein' - lees: slaapkamer - te betreden.

Het loont. Tijdens een laatste romantische date in Dégagnac laat Hans weten dat hij toch een oogje op Petra heeft. "Het zijn drie leuke weken geweest", zegt de paardenhouder nadat hij zichzelf moed heeft ingedronken. "Je bent een leuke, mooie dame met een ongelofelijk fijn karakter. Daar toost ik op."

Petra is de mooie vrouw met het fijne karakter waar Hans al die jaren op hoopt. En dat is niet het enige waar hij naar smacht: "Dit moet je even proeven, ik heb een heel lekkere worst."

Martijn

Hoe het avontuur van Martijn en Fenna in het Portugese Deixa O Resto eindigt, is geen geheim. Martijn is tot over z'n oren verliefd op zijn vijfde logé en slaapt al samen met haar. Om droogte in de regio hoeven de locals zich niet druk te maken. Het naderende afscheid van Fenna zorgt uiteraard voor een tranendal bij de emotionele B&B-eigenaar.

Als Fenna terugkeert naar Bonaire om les te geven, wil hij haar niet loslaten. Maar één ding scheelt: ze zal snel terugkeren naar haar Martijn. Ook al zijn er twijfels. "Ik kwam tot de conclusie dat het feit dat ik meteen bij hem zou inwonen, in zijn leven zou treden, ik heel moeilijk zou vinden. Ik wil wel echt mijn eigen leven hebben."

Ze sluiten het avontuur voor nu liefdevol af. Fenna: "Ik voel lichte kriebels voor Martijn. Dat is heel wat voor mijn doen. Ik kijk ernaar uit om hier terug te zijn in de zomer en verder te ontdekken wat er is."

Natasja

De laatste dag is een spannende dag voor Menno. Hij voelt zich als een vis in de vino in haar Franse bed and breakfast. Maar ja, echt hoogte krijgt hij niet van Natasja. Zijn grote angst is om afgewezen te worden door haar, biecht hij met traanogen op. 

Slecht nieuws voor Menno, want zijn grote nachtmerrie komt uit. Menno is wel degelijk haar droomman... op papier. Er ontstaan geen vlinders en daarom kan Natasja niets anders doen dan eerlijk zijn tegen hem. "Ik heb zo m'n best gedaan, maar je kunt het niet sturen."

Hoewel Natasja niet in het diepe durft te springen, besluit ze om contact met Menno te onderhouden. Ze hoopt ondertussen nog steeds dat ze hem vreselijk gaat missen. Dat Natasja bij het afscheid niet hoeft te huilen - wat ze normaal gesproken wel doet - lijkt een goede indicatie van haar gevoelens voor Menno. 

Denise

Denise wacht tot de allerlaatste dag om haar overgebleven gast, Sven, een kans te geven. Maar het voelt nog erg kort om nu al een drastische beslissing te nemen over haar toekomst met hem. Na het bedrog van Dave is Sven de persoon bij wie Denise zich rustig en comfortabel voelt. Daardoor staat de deur naar de liefde op een klein kiertje.

Met een laatste ontbijt, een dikke knuffel en de belofte om elkaar te blijven spreken, nemen ze afscheid. "Laten we rustig alles uitzoeken", zegt Denise. "Dan zie ik je snel weer, hopelijk. Ik ben heel blij dat ik je heb leren kennen en we gaan contact houden."

Richard

Het liefdesavontuur van Richard en Simone in Portimão eindigt abrupt als Simone een telefoontje van thuis krijgt met slecht nieuws over de gezondheid van haar moeder. Daarop besluit ze om halsoverkop terug naar Nederland te vliegen. Diezelfde nacht komt Simones moeder te overlijden. Ondanks het verlies en het grote verdriet gloort er hoop aan de horizon. Simone heeft plannen om snel terug te keren en Richard weer in haar armen te sluiten. "Dat ik haar heel erg mis, is een feit", zegt Richard. Dochter Demelza kan niet blijer zijn met het prille liefdesgeluk. "Ik zie dat pap erg gelukkig is. Ik zie dat hij heel blij is met hoe de relatie en hoe Simone is."

Richard blikt terug op een 'rollercoaster', maar wel eentje die hij niet wil missen. Door zijn deelname weet Richard dat hij misschien wel toe is aan een nieuwe vrouw. Met Simone hoopt hij dat verder te onderzoeken. 

Ted

Genoeg bloemen op Madeira, maar weinig leuke mannen voor Ted. Haar Nederlandse logés kunnen haar uiteindelijk niet bekoren. Ted zit niet alleen een punt achter het liefdesavontuur, maar ook achter haar Flaghouse. De tent gaat dicht, maar haar hart blijft ondertussen openstaan.

"De Flaghouse gaat dicht. Het boek gaat ook dicht en ik eindig met een dikke punt. Maar ik hoop dat in mijn komende leven er nog een hartstikke leuke vent ergens aan m'n deur komt kloppen", zegt ze. Het is Teds droom om een nieuwe B&B te openen. Helaas doet ze dat wederom zonder man aan haar zijde. 

Hans (Italië)

In de groene heuvels van Toscane spat de droom van Hans uiteen. Daar hoopt hij de vrouw te vinden met wie hij zijn geliefde B&B kan runnen, zodat hij eindelijk afscheid kan nemen van zijn ex-vrouw Libera. Maar ja, als ook Denise het niet ziet zitten met Hans zit er niks anders op dan met lege handen achterblijven. Het doet hem veel verdriet, maar het avontuur heeft Hans ook belangrijke inzichten gebracht. 

"De ervaring heeft mij duidelijk gemaakt dat we niet met z'n tweeën verder kunnen. Het gaat niet meer", zegt hij tegen Libera nadat Denise wordt opgehaald door schijnbaar de enige taxichauffeur die Pistoia rijk is. "Ik wil een vrouw, maar dan moet jij eerst weg. Ik begrijp dat mijn droom een soort utopie is. Mijn droom heeft alles kapotgemaakt."

Even later klinkt Hans verslagen als hij tegen zichzelf en de camera vertelt dat het goed gaat komen. Door zijn deelname aan B&B Vol liefde kijkt hij op een andere manier naar zijn scheiding, maar hij heeft een goed gevoel over de toekomst. "Het wordt echt genieten."

Houd RTL Boulevard volgende week in de gaten: we zoeken de B&B-eigenaren om op te kijken hoe het nu, vlak na de uitzendingen maar maanden na de opnames, met hen gaat.

Het hele seizoen is terug te kijken bij Videoland. 

Lees meer over
B&B Vol liefde