niks en simon

Nick Schilder houdt lippen op elkaar over breuk met Simon Keizer

·Aangepast:
© ANP Nick Schilder houdt lippen op elkaar over breuk met Simon Keizer
RTL

'The word is out', zoals Annemarie Keizer semicryptisch laat weten op Instagram: Nederlands bekendste popduo Nick Schilder (38) en Simon Keizer (38) gaat na ruim zeventien jaar uit elkaar. Hoewel Simon en zijn vrouw zich wél uitlaten over de breuk is het in kamp-Schilder verrassend stil.

"Groot nieuws vandaag"

Na weken speculeren kwam begin augustus het hoge woord eruit: Nick en Simon zouden beiden soloplannen hebben. Toch leek het er even op dat de twee niet helemaal zonder elkaar verder zouden gaan. Afgelopen nacht werd echter duidelijk dat er een definitief eind komt aan het muzikale duo. Simon liet vanochtend in een uitgebreid statement van zich horen en blikte terug op hun carrière samen: 'Een prachtige, avontuurlijke weg die wij zestien jaar geleden zijn ingeslagen. Een weg die ons schitterende ervaringen heeft bezorgd en ons op veel mooie plekken heeft gebracht.'

Toch gaan de twee niet weg zonder afscheid te nemen van hun fans en daarom geven ze op 10 april 2023 een afscheidsconcert in Rotterdam Ahoy. De kaartverkoop voor hun laatste optreden is inmiddels van start gegaan. En ook hier laat alleen Simon van zich horen: op zijn socialmediakanalen is hij volop bezig met het promoten van hun afscheidsconcert. Nick daarentegen houdt zijn lippen stijf op elkaar. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Definitief: Nick & Simon stoppen na 17 jaar als muzikaal duo
Lees ook

Definitief: Nick & Simon stoppen na 17 jaar als muzikaal duo

Simon Keizer Instagram Stories© Instagram @simonkeizer
Simon Keizer Instagram Stories
Simon Keizer Instagram Stories© Instagram: @simonkeizer
Simon Keizer Instagram Stories

Nick heeft het op Instagram wel over 'groot nieuws vandaag', maar dat blijkt te gaan om de verjaardag van zijn 10-jarige zoontje. 'We hebben nu twee tieners in huis, dus alle tips zijn welkom', schrijft hij onder de foto waarop hij en zijn gezin samen de kaarsjes uitblazen. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Ook op Instagram lijkt Nick er geen gras over te laten groeien, want de sporen van het duo Nick & Simon zijn volledig gewist. Waar dit voorheen nog in zijn bio stond op Instagram, staat hier nu alleen dat hij zanger is. The Streamers en Vrienden van Amstel krijgen nog wel een plekje op zijn pagina. 

En daar houdt het niet op, want ook Nicks vrouw Kirsten lijkt het hoofdstuk met Simon te hebben afgesloten, aangezien ze al een aantal dagen geleden heeft besloten om hem te unfollowen op Instagram. Simon zelf volgt Nick ook niet meer op Instagram, maar wel nog hun gezamenlijke account 'nickensimon'.

Instagram Stories Nick Schilder© Instagram: @nickschilder
Instagram Stories Nick Schilder

Of er trouble in - Volendamse - paradise is, moet nog blijken. Maandag geven de twee in de talkshow Jinek eenmalig uitleg over hun beslissing om te stoppen als duo. 

Lees meer over
Nick SchilderSimon Keizer