Mamba & Mambacita

Vanessa Bryant doneert schadevergoeding aan goed doel

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Vanessa Bryant doneert schadevergoeding aan goed doel
RTL

Vanessa Bryant (40), de weduwe van Kobe Bryant, gaat de schadevergoeding van 16 miljoen dollar die ze krijgt van de gemeente Los Angeles doneren aan een goed doel. Volgens Amerikaanse media gaat het bedrag naar een organisatie die is opgericht in naam van haar overleden man en dochter om kansarme atleten een opleiding te geven.

Vanessa won eerder deze week een rechtszaak die ze tegen de autoriteiten had aangespannen vanwege het delen van foto's van de vliegtuigcrash waarbij Kobe en dochter Gianna (13) in 2020 om het leven kwamen. Ze stapte samen met een man die zijn vrouw en dochter bij het ongeluk is verloren naar de rechter. Hij krijgt een schadevergoeding van 15 miljoen dollar.

Vanessa Bryant las op social media over overlijden man Kobe
Lees ook

Vanessa Bryant las op social media over overlijden man Kobe

Hulpverleners zouden beelden van het ongeluk hebben gemaakt en deze onderling en met buitenstaanders hebben gedeeld. De nabestaanden klaagden Los Angeles aan voor het schenden van hun privacy en emotionele schade. Vanessa vertelde tijdens de rechtszaak dat ze zo bang is dat de foto's van haar omgekomen man en dochter op internet belanden, dat ze er slapeloze nachten van heeft. 

Lees meer over
Kobe Bryant