Toxic

Ex Britney Spears neemt het op voor haar vader: 'Curatele heeft haar juist gered'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© 60 Minutes / ANPEx Britney Spears neemt het op voor haar vader: 'Curatele heeft haar juist gered'
RTL

Britney Spears (40) moet gehoopt hebben dat haar familiedrama voorbij zou zijn na het einde van haar curatele, maar niets is minder waar. It's hitting her one more time... en dit keer uit een andere hoek. Haar ex Kevin Federline (44) hangt de vuile was buiten in een interview met het Australische '60 Minutes'. Kevin zegt zelfs dat de curatele van Britney juist haar leven gered heeft. Hij neemt het dan ook op voor haar vader Jamie Spears (70), die door de Britney-fans juist als de grote boosdoener wordt gezien.

"Mensen vergeten hoeveel hij om haar geeft"

Kevin gelooft er heilig in dat de curatele van Britney haar leven heeft gered. In 2008 wordt de Princess of Pop onder curatele geplaatst, vlak nadat ze haar hoofd heeft kaal geschoren. "Ik weet voor honderd procent zeker dat het haar leven heeft gered toen", vertelt Kevin in het interview. Wel zegt hij dat hij niet betrokken is bij het ontstaan van het idee. "Daar had ik niets mee te maken."

Door de curatele kan Britney een lange periode niet meer zelf over haar leven beslissen en zelfs niet in haar eentje douchen of omkleden. "Er was altijd iemand om me heen", vertelt ze in een eerder interview. Ook het geld dat ze verdient door op te treden, gaat niet naar haar eigen portemonnee, maar naar die van haar vader.

Britney Spears reageert op kritiek van ex over naaktselfies
Lees ook

Britney Spears reageert op kritiek van ex over naaktselfies

In november 2021 besluit de rechter een einde te maken aan de curatele van Britney en is ze weer 'vrij' om haar eigen keuzes te maken. En dat na dertien jaar. Inmiddels heeft de zangeres zich meermaals bikkelhard uitgesproken over haar vader, moeder en zus. Volgens Britney hebben zij allemaal meegewerkt aan de uitbuiting die zij is ondergaan. "Ze dachten alleen maar aan zichzelf. Niet aan mij."

In het interview met 60 Minutes vertelt Kevin dat de zoons die hij samen met Britney heeft, Sean Preston (16) en Jayden (15) wel degelijk blij zijn wanneer de curatele van hun moeder eindigt. "Ze waren allebei heel blij voor haar. Niet omdat het per se het beste was voor haar, maar omdat het was wat hun moeder wilde."

In de ogen van Kevin wil zijn ex-schoonvader alleen maar het beste doen voor Britney. "Hij wilde helpen om haar droom waar te maken: een superster worden. Het harde werken, al die concerten en het optreden... dat hoort er gewoon bij. Mensen vergeten hoeveel hij om haar geeft."

Ook zoon Jayden doet zijn zegje in het gesprek. Zo legt hij uit waarom hij en zijn oudere broer niet aanwezig zijn bij het huwelijk van Britney in juni. Daar trouwt de zangeres met Sam Asghari. "Ik ben heel blij voor hen, maar ze had niet de hele familie uitgenodigd. Als alleen Sean en ik er waren, was dat ongemakkelijk geweest voor de familie. Ik zie niet hoe dat goed had kunnen aflopen", legt hij uit.

Volgens Kevin is het ook belangrijk dat de tienerzoons contact houden met hun opa en oma aan Britneys kant, terwijl Britney juist een bloedhekel aan haar ouders lijkt te hebben. "Ze hebben het recht om hun opa en oma te zien", aldus Kevin.

Britney en Kevin zijn in totaal twee jaar getrouwd. Hun huwelijk eindigt in 2007. Zes maanden later wordt Britney onder curatele geplaatst.

Lees meer over
Britney Spears