hart voor de zaak

Paul McCartney komt op voor gevangen olifant in India

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Paul McCartney komt op voor gevangen olifant in India
RTL

Paul McCartney (80) is opgekomen voor een olifant die gevangen zit bij een tempel in India. De zanger besloot naar aanleiding van een video van dierenrechtenorganisatie PETA, waarin te zien is dat het dier wordt mishandeld, een brief te schrijven aan het Indiase ministerie van Milieu, Bos en Klimaatverandering. Hij wil daarmee voor elkaar krijgen dat het dier naar een opvangcentrum wordt gebracht.

"Ik vertrouw erop dat er actie zal worden ondernomen om de zwaar mishandelde olifant Jeymalyatha naar een geschikt reddingscentrum te sturen"

Medewerkers van de Indiase tak van PETA bezochten de tempel voor onderzoek naar de behandeling van het dier. Volgens de organisatie werd daar op camera vastgelegd dat de geketende olifant Jeymalyatha werd mishandeld en met tangen werd geslagen. Het dier zou tenminste zestien uur per dag met twee poten vastzitten aan een ketting en daardoor allerlei ontstoken wonden hebben.

Boze brief John Lennon naar Paul McCartney wordt geveild
Lees ook

Boze brief John Lennon naar Paul McCartney wordt geveild

Paul, die zich vaker inzet voor dierenrechten, kreeg de beelden te zien en schrok enorm. Hij noemt het 'hartverscheurend' dat zo'n 'sociaal en intelligent dier' niet alleen wordt mishandeld, maar ook wordt gedwongen 'in eenzame opsluiting' te leven. 'Daarom vertrouw ik erop dat er actie zal worden ondernomen om de zwaar mishandelde olifant Jeymalyatha naar een geschikt reddingscentrum te sturen, waar ze de gespecialiseerde zorg kan krijgen die ze nodig heeft voor haar psychologische wonden en zonder ketting kan leven in het gezelschap van haar soortgenoten', schreef de zanger volgens Amerikaanse media aan het ministerie.

Lees meer over
Paul McCartney