Heftig

Soy Kroon: 'Ik ben enig kind, maar was ooit een tweeling'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPSoy Kroon: 'Ik ben enig kind, maar was ooit een tweeling'
RTL

Soy Kroon (27) vertelt in de podcast '30 MINUTEN RAUW' over het verlies van zijn broertje of zusje. De acteur legt uit dat hij enig kind is, maar in de buik nog een tweelingbroertje of -zusje had.

"Ik ben de enige die het heeft overleefd"

Wanneer de presentator van de podcast, Ruud de Wild, Soy vraagt of hij broertjes of zusjes heeft, antwoordt de acteur dat hij enig kind is. "Maar ik was ooit een tweeling in de buik", voegt hij hieraan toe. "Ik ben de enige die het heeft overleefd." Of Soy een broertje of zusje zou hebben gehad, laat hij in het midden.

(tekst gaat door onder de foto)

Soy Kroon in 30 MINUTEN RAUW© NPO Radio 2/KRO-NCRV/De Wild in de Middag
Soy Kroon in 30 MINUTEN RAUW

Ruud vraagt zich vervolgens af of hij weleens 'iemand' heeft gemist in zijn leven, aangezien hij enig kind is. "Ja, toen mijn ouders uit elkaar gingen toen ik vijftien was", vertelt hij. "Toen merkte ik wel dat ik jaloers was op klasgenoten die broers en zussen hadden." Om die reden wilde hij als kind ook graag bij deze klasgenoten over de vloer komen. "Dan dacht ik wel: wat jammer dat ik dat niet heb of niet ken." Dat gevoel werd heftiger op het moment dat Soy zich eenzaam voelde. "Zeker in die tijd zat ik in mijn eentje op mijn zolderkamer en had ik het graag met iemand willen delen", blikt hij terug op de scheiding van zijn ouders. 

Dat zijn moeder en vader uit elkaar zijn gegaan, daar heeft hij minder moeite mee: "Ik was blij toen ze gingen scheiden. Daarna was er een soort opluchting." 

De hele podcast beluister je via Spotify of je favoriete podcastapp.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Soy KroonRuud de Wild