stem laten horen

Tim Hofman draagt Televizier-prijs op aan The Voice-slachtoffers

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
RTL

Tim Hofman (34) heeft de winst van de Televizier-Ster Impact voor de veelbesproken 'BOOS'-aflevering over de misstanden bij 'The voice of Holland' op het Gouden Televizier-Ring Gala opgedragen 'aan iedereen die durfde te spreken afgelopen januari en daarvoor'. Dat zegt de presentator tijdens zijn bedankspeech. Hij wenste alle aanwezigen 'een veilige afterparty'.

De Televizier-Ster Impact wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. De prijs is voor een programma dat het afgelopen jaar iets heeft losgemaakt in de Nederlandse samenleving.

BOOS heeft Goede Tijden, Slechte Tijden en Make Up Your Mind verslagen. Eerstgenoemde is genomineerd vanwege een verhaallijn over seksueel geweld. Make Up Your Mind, waarin BN'ers zich laten omtoveren tot dragqueens, maakt kans omdat het programma volgens de organisatie laat zien dat iedereen zichzelf mag zijn.

Soy Kroon wint Televizier-Ster Talent: 'Heel cool'
Lees ook

Soy Kroon wint Televizier-Ster Talent: 'Heel cool'

Volgens Tim is het de missie van de NPO en BNNVARA om mensen 'zonder macht' zich veilig te laten voelen om te praten en dat 'mensen met macht' zich daarover benauwd voelen.

Lees meer over
Tim HofmanGouden Televizier-RingThe Voice Of HollandBOOS