dreiging

'Prinses Amalia kan deur niet uit vanwege bedreigingen mocro-maffia'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
RTL

Vanwege de bedreigingen aan haar adres woont prinses Amalia (18) niet langer meer in Amsterdam. Volgens haar ouders, koning Willem-Alexander (55) en koningin Máxima (51), hebben de bedreigingen 'enorme consequenties' en kan de jonge prinses de deur niet meer uit. Dat hebben ze laten weten in gesprek met de pers aan het einde van het staatsbezoek aan Zweden.

"Ik ben heel trots op haar, hoe ze het allemaal volhoudt"

Volgens Máxima verlaat Amalia alleen nog maar paleis Huis ten Bosch om haar lessen in Amsterdam te volgen. Vanwege alle bedreigingen woont ze daarom niet langer in het studentenhuis in het centrum van onze hoofdstad. "Die consequenties zijn heel moeilijk voor haar", aldus de koningin. "Het is voor haar geen studentenleven zoals andere studenten dat hebben. Ik ben heel trots op haar, hoe ze het allemaal volhoudt (...) Ik word er een beetje emotioneel van."

"Het is echt heel zwaar", vult Willem-Alexander zijn vrouw aan.

Prinses Amalia schittert in groene jurk op eerste Prinsjesdag
Lees ook

Prinses Amalia schittert in groene jurk op eerste Prinsjesdag

Minister van Veiligheid en Justitie van Nederland Dilan Yeşilgöz-Zegerius meldt op Twitter dat er maatregelingen getroffen zijn rondom de veiligheid van Amalia. 'Ik kan me voorstellen dat dit nieuws hard binnen komt bij mensen. Het is vreselijk dat dit nodig is. In eerste plaats voor de kroonprinses zelf', reageert ze op het nieuws. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Halverwege september komt het nieuws naar buiten dat Amalia in het vizier zou zijn van kopstukken van de mocro-maffia. Het nieuws komt nog geen twee weken nadat de prinses haar studie aan de Amsterdamse universiteit start.

De misdadigers zouden het niet alleen op de kroonprinses hebben voorzien, maar ook op minister-president Mark Rutte. De beveiligingsmaatregelen rondom de twee zijn de afgelopen weken dan ook aanzienlijk aangescherpt, omdat men rekening houdt met een poging tot ontvoering of zelfs het plegen van een aanslag.

Ook zou justitie met argusogen kijken naar innige contacten tussen kopstuk Ridouan Taghi (44) en de tot levenslang veroordeelde terrorist en moordenaar van Theo van Gogh: Mohammed B. (44) De twee zaten bij elkaar in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, waar ze contact konden hebben tijdens het sporten of eten van maaltijden.

Lees meer over
Prinses AmaliaKoning Willem-AlexanderKoningin Máxima