plankenkoorts

Armin van Buuren 'best zenuwachtig' voor presentatieklus Radio 538

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPArmin van Buuren 'best zenuwachtig' voor presentatieklus Radio 538
RTL

Armin van Buuren (45) is 'best zenuwachtig' voor de presentatie van het Radio 538-programma 538 Dance Department, het eerste radioprogramma van de dj waarin meer gebeurt dan alleen het draaien van muziek. Maar, benadrukt hij tegenover het ANP, fans hoeven 'absoluut niet te veel geouwehoer' te verwachten. De dj presenteert het programma zaterdag voor het eerst, vanuit de Johan Cruijff ArenA, en maakt daarmee ook een terugkeer naar de zender waar hij jaren geleden ooit voor werkte.

"Ik heb nooit een ochtendprogramma gehad of een radio-opleiding gevolgd"

Gedurende zijn carrière heeft Armin dan ook al wat radioprogramma's voor zijn rekening mogen nemen, zoals zijn programma A State Of Trance. "Het gekke is, ik heb wel twintig jaar radio-ervaring. Maar ik heb nooit een ochtendprogramma gehad ofzo, of een radio-opleiding gevolgd. Ik ben nu 45 jaar en ik wilde mijn vleugels qua radio graag verder uitslaan."

Armin van Buuren: 'Geef weer prioriteit aan mijn eigen gevoel'
Lees ook

Armin van Buuren: 'Geef weer prioriteit aan mijn eigen gevoel'

Al sinds zijn tienerjaren heeft de Leidse artiest een passie voor radio. "Door radio ben ik ooit verliefd geworden op dancemuziek", zegt Armin. Want de dj hoorde voor het eerst housemuziek op de radio. "Toen was ik nog niet oud genoeg om naar clubs te gaan."

Armin is vereerd dat hij dit programma op de zaterdagavonden voor zijn rekening mag nemen, volgens de dj toch wel 'het thuishonk voor Dance'. Vooral bijzonder vindt hij het dat hij als dj een bestaand radioprogramma mag overnemen. "Dat is denk ik nog niet eerder gebeurd."

De Blah Blah Blah-maker krijgt naar eigen zeggen een 'carte blanche'. "Dus ik mag de show zelf invullen. Maar ik heb ervoor gekozen om de huidige fans niet teleur te stellen." Hoewel hij niet te veel wil veranderen aan het programma, wil Armin wel een paar nieuwe dingen uitproberen. "Zo gaan we het Dance Nieuws brengen." Daarin worden bijvoorbeeld de laatste muziektrends besproken.

Ook heeft hij besloten om in 538 Dance Department aandacht te besteden aan aanstormend talent en met name Nederlandse artiesten. Dat wil hij doen door elke show een uur de tijd te nemen om een artiest of nummer in de schijnwerpers te zetten. "Dan hebben we bijvoorbeeld een speciale gast die langskomt." Maar, benadrukt de dj, als er interviews worden gehouden met gasten dan duren die al niet te lang. "Het moet wel echt om de muziek gaan."

Lees meer over
Armin van Buuren