antisemitische uitspraken

Kim Kardashian steunt Joodse gemeenschap na uitspraken van ex Kanye West

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Kim Kardashian steunt Joodse gemeenschap na uitspraken van ex Kanye West
RTL

Kim Kardashian (42) heeft op Twitter haar steun uitgesproken voor de Joodse gemeenschap. Dat deed ze naar aanleiding van antisemitische opmerkingen van haar ex-man Kanye ‘Ye’ West (45).

"Haatdragende taal is nooit oké of goed te praten"

'Haatdragende taal is nooit oké of goed te praten', schreef Kim maandag op Twitter. 'Ik steun de Joodse gemeenschap en vraag een onmiddellijk einde te maken aan het verschrikkelijke geweld en de haatdragende retoriek tegen Joden.'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

'Kanye West eindelijk klaar voor scheiding van Kim Kardashian'
Lees ook

'Kanye West eindelijk klaar voor scheiding van Kim Kardashian'

Kanye, die vier kinderen heeft met Kim, is de afgelopen weken veel bekritiseerd vanwege haatzaaiende opmerkingen. Die gingen zo ver dat hij ook tijdelijk geen toegang kreeg tot zijn accounts op social media. Zo beweerde de muzikant dat de vorig jaar overleden George Floyd niet omkwam door verstikking tijdens een politieoptreden, maar overleed door de pijnstiller fentanyl. Daarnaast verkondigde hij in meerdere interviews antisemitische samenzweringstheorieën. Dat zorgde ervoor dat afgelopen weekend een groep demonstranten in Los Angeles de nazi-groet bracht en een spandoek met de tekst 'Kanye heeft gelijk over de Joden' ophing.

Lees meer over
Kim KardashianKanye West