even blijven plakken

RTL na plakincident: 'Wij voeren het gesprek liever aan tafel dan erop'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Videoland/screenshot Jinek 25 oktoberRTL na plakincident: 'Wij voeren het gesprek liever aan tafel dan erop'
RTL

RTL veroordeelt de lijmactie van klimaatactivist Jelle de Graaf (33) in 'Jinek'. "De reden dat Jelle was uitgenodigd is juist omdat we het gesprek over het klimaat ontzettend belangrijk vinden. Acties zoals gisteravond zijn alleen echt niet de bedoeling", laat een woordvoerder desgevraagd weten. "Wij voeren het gesprek liever aan tafel dan erop."

"Het leven van ons allemaal staat op het spel"

Jelle lijmde zichzelf live op televisie vast aan de talkshowtafel van Jinek. Hij klom daarbij op tafel en wilde het hebben over de klimaatcrisis. "Jullie hebben een plicht om eerlijk te berichten over de klimaat- en ecologische crisis. Een plicht die jullie niet nakomen. Het leven van ons allemaal staat op het spel", zei hij tegen presentator Beau van Erven Dorens, die inviel voor de zieke Eva Jinek.

KWF hekelt woordkeuze milieuactivist na val van tafel in Jinek
Lees ook

KWF hekelt woordkeuze milieuactivist na val van tafel in Jinek

Beau zei eerder woensdag dat hij de actie van Jelle 'best wel intimideren en bedreigend' vond. Volgens hem had de redactie geen idee dat de activist dit van plan was. De klimaatrelschopper werd tijdens een commercialbreak uiteindelijk afgevoerd. Het programma kon daarna gewoon verdergaan.

Het is niet bekend of Jelle, een activist van Extinction Rebellion, in het vervolg nog welkom is in een uitzending van RTL.

Lees meer over
Beau van Erven DorensJinek