schot voor open doel

Peter Heerschop keert terug op de radio tijdens WK voetbal

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPeter Heerschop keert terug op de radio tijdens WK voetbal
RTL

Cabaretier Peter Heerschop (62) gaat tijdens het WK voetbal in november een bijdrage leveren aan de 'Veronica Ochtendshow' van Radio Veronica. Dat hebben Peter en presentator Tim Klijn (43) donderdag live bekendgemaakt in de uitzending.

"Als jullie bellen en ik mag vertellen wat ik zie en wat ik daarvan vind, dan lijkt me dat een goed idee"

Peter is twintig jaar te horen geweest op Radio 538 met zijn column Lieve Marianne. In september dit jaar las hij zijn laatste bijdrage voor.

De cabaretier benadrukt dat het geen definitieve terugkeer is op de radio, maar dat het slechts gaat om de periode tijdens het WK. "Ik ga toch wel kijken en ik vind daar alles van. Dus als jullie bellen en ik mag vertellen wat ik zie en wat ik daarvan vind, dan lijkt me dat een goed idee", aldus Peter.

Peter Heerschop bedankt luisteraars in laatste radiocolumn: 'Was een enorme eer'
Lees ook

Peter Heerschop bedankt luisteraars in laatste radiocolumn: 'Was een enorme eer'

Peter Heerschop verzorgde tussen 2002 en 2018 iedere vrijdagochtend een satirisch weekoverzicht op Radio 538, dat hij steevast begon met de aanhef 'Lieve Marianne'. De naam van de rubriek is ontleend aan schaatser Marianne Timmer en stamt uit de beginperiode van de 538-ochtendshow Evers Staat Op. De rubriek is bedacht tijdens de Olympische Winterspelen van 2002 in Salt Lake City, waar vandaan het programma live werd uitgezonden.

Toen radio-dj Edwin Evers in 2018 stopte met zijn ochtendshow deed Peter zijn laatste column die de officiële titel Lieve Marianne droeg. De cabaretier keerde terug in de programma's van dj's Frank Dane en Wietze de Jager, de opvolgers op het tijdslot van Edwin Evers. De column had toen niet meer de titel Lieve Marianne, maar alsnog begon Peter zijn rubriek met die aanhef. In september 2022 maakte Radio 538 bekend te gaan stoppen met zijn column.

Lees meer over
Peter HeerschopRadio 538WK voetbalQatar