doen alsof zijn neus bloedt

The Crown-acteur denkt na opnames anders over 'tampongate'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Keith Bernstein/NetflixThe Crown-acteur denkt na opnames anders over 'tampongate'
RTL

Dominic West (53), die de toenmalige prins Charles speelt in de Netflix-serie 'The Crown', stelt dat zijn gevoel over het telefoongesprek tussen Camilla en Charles dat 'tampongate' wordt genoemd is veranderd sinds de opnames van de scène. Volgens de Britse acteur voelde het gesprek als 'twee geliefden van middelbare leeftijd die lief waren tegen elkaar', schrijft 'The Guardian'.

"Het komt op je over als een vreselijke inbreuk op iemands privacy die niemand zou moeten meemaken"

Met 'tampongate' wordt een telefoongesprek tussen het huidige stel bedoeld uit 1989. De huidige koning Charles en koningin-gemalin Camilla zijn destijds nog met iemand anders getrouwd. In het gesprek, dat door iemand werd opgenomen en verkocht aan een tabloid, hebben de twee het erover dat Charles graag nog dichter bij Camilla in de buurt zou willen zijn. Daarop bespreekt het duo dat Charles eigenlijk een tampon zou moeten zijn.

Netflix-docu Harry en Meghan uitgesteld na kritiek The Crown
Lees ook

Netflix-docu Harry en Meghan uitgesteld na kritiek The Crown

"Mijn herinnering ervan is dat het een beetje smerig en vies en gênant was", zegt de Dominic, maar tijdens en na de opnames voelde het vooral alsof de twee gewoon 'lief' tegen elkaar waren. De 53-jarige acteur voelt na de opnames veel 'sympathie' voor de zoon van koningin Elizabeth. "Als een van ons onze intieme telefoongesprekken terug zou zien in elke krant ter wereld, stel je voor hoe dat is. Stel je voor hoe vreselijk dat is. Het komt op je over als een vreselijke inbreuk op iemands privacy die niemand zou moeten meemaken."

Het vijfde seizoen van The Crown verschijnt op 9 november. In de nieuwe afleveringen komen de jaren negentig aan bod, als prins Charles en prinses Diana uit elkaar gaan.

Lees meer over
NetflixThe Crown