Qatarstrophe

René van der Gijp in de bres voor Harry de Tietenman: 'Eva is een truthola'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP / RTLRené van der Gijp in de bres voor Harry de Tietenman: 'Eva is een truthola'
RTL

Het gesprek dat Eva Jinek (44) maandagavond in haar talkshow 'Jinek' met WK-ganger Harry, beter bekend als de Tietenman, voerde heeft tot een hoop rumoer geleid. René van der Gijp (61) is van mening dat Eva zich erg belerend gedroeg richting Harry. "Wat een truthola", zegt hij in 'Vandaag Inside'.

"Heel belerend"

Harry heeft zich door Qatar laten betalen zodat hij binnenkort naar het WK Voetbal in het land mag. In haar talkshow heeft Eva hem daar pittig over ondervraagd. Dat leidde er uiteindelijk toe dat negen Oranjesupporters boos wegliepen. "Wat een slap geouwehoer", aldus de mannen.

René zegt de ergernis wel te begrijpen. "De manier waarop die man daar… Kom op, alsjeblieft zeg. Er zit daar zo’n truthola met wat van die papieren zo, die Eva Jinek, en die zit dan tegen die man te praten alsof hij zeven jaar is, een grote kleuter zeg maar, en die wordt dan de les gelezen en een beetje belerend toegesproken. Ach man! Belerend. Heel belerend."

'Tietenman Harry' botst met Thijs Zonneveld over Qatar
Lees ook

'Tietenman Harry' botst met Thijs Zonneveld over Qatar

Renés collega Johan Derksen is het daar dan weer niet mee eens. Hij zegt dat we 'geen medelijden' moeten hebben met Harry de Tietenman. "Met hem is niet te discussiëren, want hij staat niet open voor argumenten. Ik weet wel dat mensen die normaal gesproken het geld niet hebben om zo’n reis te maken heel vereerd te zijn, maar die man moet zich wel realiseren dat hij misbruikt wordt door een regime waar je je niet door moet laten misbruiken."

Sterker nog, Johan geeft Eva juist een compliment. "Ik vind dat Jinek het bijzonder goed deed. Die had gewoon dat contract voor zich liggen waar Tietenman mee akkoord gegaan is.”

Lees meer over
René van der GijpEva JinekJinekVandaag Inside