appeltje eitje

Man gearresteerd na gooien ei naar Charles en Camilla

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMan gearresteerd na gooien ei naar Charles en Camilla
RTL

De politie in Groot-Brittannië heeft een man opgepakt die een ei probeerde te gooien naar koning Charles (73) en koningin-gemalin Camilla (75). Meerdere Britse media berichten over het incident, dat plaatsvond in de stad York. De man zou iets over het slavernijverleden hebben geroepen. Het ei landde naast het koninklijk paar.

Charles is vandaag in York om een standbeeld te onthullen van zijn overleden moeder, koningin Elizabeth II. Het bezoek van Charles is onderdeel van een tweedaags bezoek aan het graafschap Yorkshire. Charles bracht dinsdag al een bezoek aan de plaatsjes Bradford and Leeds. Woensdag doet hij samen met Camilla de plekken York en Doncaster aan.

'Koning Charles reist nog steeds met zijn teddybeer'
Lees ook

'Koning Charles reist nog steeds met zijn teddybeer'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Eind oktober kreeg Charles ook al iets anders naar zijn hoofd gegooid. Gelukkig voor de Britse monarch ging het toen om een wassen beeld van hem. Leden van de milieuactivistische groepering Just Stop Oil besmeurden het beeld met taart.

Na het incident liet het museum weten dat de wassen beelden van de Britse koninklijke familie tijdelijk niet voor het publiek te bekijken zijn.

Lees meer over
Koning Charles IIICamilla Parker Bowles