HEFTIG

'Bedreigingen richting Meghan Markle kwamen uit extreemrechtse hoek'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP 'Bedreigingen richting Meghan Markle kwamen uit extreemrechtse hoek'
RTL

Critici hebben Meghan Markle (41) niet altijd op haar woord geloofd toen zij duidelijk maakte dat ze bedreigd werd. Maar een voormalig hoofd van de antiterrorisme-eenheid van de Britse politie zegt nu in een interview met 'Channel 4 News' dat Meghan wel degelijk ernstig bedreigd is. Het zou gaan om extreemrechts terrorisme.

"Mensen zijn er ook voor gevolgd"

Neil Basu noemt de doodsbedreigingen aan het adres van Meghan zelfs 'walgelijk' en 'heel erg reëel'. "Ik praat al jaren over de dreiging van extreemrechts terrorisme in ons land", aldus Neil. "Als je had gezien wat er geschreven werd in die berichten..."

Volgens Neil is het ook meer dan eens voorgekomen dat Meghan is geconfronteerd met serieuze bedreigingen. Meerdere teams hebben dan ook onderzoek gedaan naar de oorsprong daarvan. "Mensen zijn er ook voor gevolgd", doet Neil uit de doeken.

Meghan: 'Vrouwen met een wil worden te snel als bitch bestempeld'
Lees ook

Meghan: 'Vrouwen met een wil worden te snel als bitch bestempeld'

Prins Harry, Meghans echtgenoot, heeft in het verleden meermaals benadrukt dat hij bezorgd was om de veiligheid van zijn vrouw en kinderen. Harry zei dat 'de geschiedenis zich herhaalt', doelend op zijn moeder, prinses Diana. "Mijn moeder werd de dood ingejaagd en kijk wat er nu gebeurt", aldus Harry destijds.

In januari 2020 maakten Harry en Meghan bekend een stap terug te willen doen in het Britse koninklijk huis. Daarmee werd ook hun beveiliging stopgezet. Inmiddels is het stel, samen met hun twee kinderen Archie en Lilibet, woonachtig in de Verenigde Staten.

Lees meer over
Meghan Markle