Video

'Oorlog mocromaffia nog niet over'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
'Oorlog mocromaffia nog niet over'
RTL

De vete bij de mocromaffia is nog lang niet voorbij, maar absoluut dieptepunt is toch wel de liquidatie van twee twintigers in december 2012 in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. Eén doelwit wist te ontkomen: Benaouf A, en die moest vandaag getuigen tegen de verdachten van deze schietpartij.

Het iconische beeld van de zwarte Range Rover die doorzeefd werd door kogels staat bij velen nog op het netvlies. Op de avond van 29 december is er rond 22:30 uur een schietpartij in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. De schutters schoten met Kalasjnikovs op de 21-jarige Saïd en de 28-jarige Youssef (beiden overleefden de salvo niet) én twee politieagenten. Benaouf A., het doelwit van de liquidatie, wist te ontkomen. Verdachte van de liquidatie is Anouar B.

Uitroeien

Doelwit Benaouf A. heeft tegenover de politie gedreigd om de hele familie van verdachte Anouar B. ‘te laten uitroeien’ op een manier waarbij de recente onthoofding van Nabil Amzieb verbleekt. Dit bevestigde Benaouf A. vandaag in het gerechtshof.

“Dit is wel vrij heftig, dat dat zo open en bloot wordt gezegd”, aldus Peter R. de Vries in RTL Boulevard. “Bij de rechtszitting stond iedereen vandaag dan ook op scherp.”

Lees meer over
Peter R. de Vries