Entertainment

Michaela DePrince in nieuwe videoclips Beyoncé

Door ANP··Aangepast:
© ANPMichaela DePrince in nieuwe videoclips Beyoncé
RTL

Neerlands trots in de nieuwe clips van Beyoncé! De Nederlandse balletdanseres Michaela DePrince is een van de sterren die meewerkte aan Lemonade. De compilatie van twaalf videoclips, die samen Beyoncés nieuwe album Lemonade vormen, ging zaterdagavond in première op de Amerikaanse zender HBO.

Michaela DePrince, ballerina bij Het Nationale Ballet, danst en figureert in Lemonade in een aantal scènes met Beyoncé en ook solo. In de verhaallijn zijn naast Michaela ook te zien tennisster Serena Williams, model Winnie Harlow, actrices Quvenzhané Wallis en Amandla Stenberg en popduo Lisa-Kaindé Diaz en Naomi Diaz, bekend als Ibeyi.

De video met Michaela is vorig jaar december opgenomen op twee voormalige plantages, Destrehan en Madewood in Louisiana in de Verenigde Staten. De video portretteert een geheim genootschap van sterke en trotse vrouwen, The Secret Society Women.

Zevende hemel
Michaela DePrince: "Werken met Beyoncé is een ervaring die je eenmaal in je leven meemaakt. Ze is een van de meest oprechte mensen die ik ooit heb ontmoet. Ik geloof dat we met dit project echt het verschil kunnen maken in levenskwesties, ongeacht welke huidskleur je hebt. Ik was echt in de zevende hemel toen ik bij Beyoncé was en ook nadat ik terugkwam. Als ik optreed, luister ik vooraf altijd naar de nummers Grown Woman en I Was Here. Ik raak geïnspireerd door I Was Here."

Sinds 2013 danst Michaela bij Het Nationale Ballet in Amsterdam. In december 2015 danste ze haar eerste hoofdrol bij Het Nationale Ballet in de Notenkraker en de Muizenkoning. Marco Borsato stelde haar begin dit jaar voor als nieuwe ambassadeur van War Child.