Entertainment

'Claire Foy gaat Lisbeth Salander spelen'

Door ANP··Aangepast:
'Claire Foy gaat Lisbeth Salander spelen'
RTL

Claire Foy is in gesprek met filmstudio Sony over de hoofdrol in The Girl In The Spider's Web. De The Crown-actrice zou volgens The Hollywood Reporter Lisbeth Salander gaan spelen in de verfilming van het vierde boek uit de Millennium-reeks.

De rol van de hacker werd in de Zweedse filmtrilogie gebaseerd op de boekenserie gespeeld door Noomi Rapace. In 2011 maakte regisseur David Fincher een Amerikaanse film van het eerste boek uit de reeks, The Girl With The Dragon Tattoo. Daarin speelde Rooney Mara de rol van Lisbeth Salander. Ze werd voor de rol genomineerd voor een Academy Award.

The Girl In The Spider's Web is het vierde boek uit de Millennium-serie, die werd bedacht door de Zweedse auteur Stieg Larsson. Hij wilde een tiendelige reeks maken, maar stierf plotseling in 2004. Hij had toen drie Millenniumboeken geschreven, die in het Nederlands uitkwamen als Mannen die vrouwen haten, De vrouw die met vuur speelde en Gerechtigheid. Na zijn dood schreef David Lagercrantz het vierde boek, dat in Nederland uitkwam onder de naam Wat Ons Niet Zal Doden.