RTL Wonen

4 mooie vakantiebestemmingen in Nederland voor jou en je hond

Door Nieke Kuperus··Aangepast:
4 mooie vakantiebestemmingen in Nederland voor jou en je hond
RTL

Het is weer de tijd van het jaar dat de vakantiekriebels gaan beginnen en de vakantiereclames je om de oren vliegen. Heerlijk naar het strand, een bruisende stad of een natuurrijk gebied, je kunt alle kanten op. Helaas is het meenemen van jouw lieve viervoeter niet altijd toegestaan. Wij hebben een aantal van onze favoriete vakantiebestemmingen binnen Nederland mét hondvriendelijke accomodaties op een rijtje gezet.

Op vakantie gaan zonder je hond is voor sommigen geen optie. Of dat nu is omdat je geen geschikte oppas kan vinden, of omdat je je trouwe maatje gewoon het liefst bij je wil houden. Gelukkig zijn er genoeg adresjes in Nederland waar honden ook welkom zijn.

1. Callantsoog, Noord-Holland

Het strand is natuurlijk een fijne plek om uit te waaien, voor zowel je hond als voor jezelf. De Noord-Hollandse kustplaats Callantsoog is daarom de perfecte plek om samen met je hond naar toe te gaan, bijvoorbeeld bij de camping 'Zon Zee Strand'. De zee is op loopafstand van de camping en qua horeca kun je terecht bij het mooie en hondvriendelijke restaurant; 'Woest' en 'Paal 6'.

2. Exloo (Borger-Odoorn), Drenthe

Zoek je een rustig en bosrijk gebied om even helemaal op te laden tussen alle drukte door, dan zit je in Exloo (gemeente Borger-Odoorn) helemaal goed. Zo worden er bij familieresort PUUR Exloo erg mooie huizen verhuurd waar honden hartstikke welkom zijn. Je kunt er samen genieten van de prachtige wandelomgeving en de ruime huurwoningen. 

3. Mantinge, Drenthe

Ook het Drentse esdorp Mantinge ligt in een prachtig, wijds natuurgebied met mooie stukjes heide waar je mooie wandelingen kunt maken met je hond. Bij de Voscheheugte verhuren ze natuurhutten waar je samen met je hond kunt genieten van een paar dagen weg. Het ligt op een idyllisch plekje midden in de natuur tegenover het Mantingerzand.

4. Veluwe, Gelderland

De Veluwe is natuurlijk ook een fantastisch natuurgebied voor honden waar ze lekker kunnen rennen en met andere honden kunnen spelen. Let wel even goed op waar honden los mogen lopen, en waar niet. Bij het bospark Ede bevindt zich een groen vakantiepark midden in het bos. Dit maakt het een unieke bestemming waar je het ultieme vakantiegevoel beleeft samen met je hond.

Tip: Op de website van Dogs included vind je veel verschillende vakantiebestemmingen waar je samen met je hond welkom bent, zowel in Nederland als daarbuiten. 

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:
Lees meer over
HuisdierenVakantieHond