WK-kwalificatieduels

Voorlopige selectie Van Gaal: nieuwe keepers en géén Dumfries

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPVoorlopige selectie Van Gaal: nieuwe keepers en géén Dumfries
RTL

Bondscoach Louis van Gaal heeft zijn eerste voorlopige Oranje-selectie bekendgemaakt voor de aanstaande WK-kwalificatieduels.

Opvallende namen op de lijst zijn onder anderen Ajax-keeper Remco Pasveer en Ajax-verdediger Devyne Rensch. Ook linkervleugelverdediger Tyrell Malacia en keeper Justin Bijlow van Feyenoord maken deel uit van de selectie. Van Gaal selecteerde nog twee keepers, oudgediende Tim Krul en PSV-doelman Joël Drommel.

Denzel Dumfries ontbreekt - niet geheel verrassend - op de lijst. Gisteren werd bekend dat de transfer van PSV naar Internazionale zo goed als rond is, maar de rechtsback mist wedstrijdritme.

Opvallende afwezige is ook Maarten Stekelenburg. De ervaren keeper van Ajax (39) was bij het EK nog eerste keus, maar heeft besloten zijn interlandcarrière te beëindigen.

Matthijs de Ligt

Verdediger Matthijs de Ligt is geschorst voor het eerste duel in Noorwegen, maar staat toch op de lijst.

Ook Virgil van Dijk is door Van Gaal opgenomen in de voorlopige selectie. De 30-jarige centrale verdediger liep in oktober vorig jaar een zware knieblessure op en miste het Europees kampioenschap met Oranje. Van Dijk, die onlangs zijn rentree maakte en fit is voor het nieuwe seizoen, verlengde vrijdag zijn contract bij Liverpool.

De voorlopige selectie is gemaakt voor de kwalificatieduels met Noorwegen (Oslo, 1 september), Montenegro (Eindhoven, 4 september) en Turkije (Amsterdam, 7 september).

Het is voor Van Gaal zijn derde termijn als bondscoach. Het Nederlands elftal staat tweede in de poule, met 1 punt minder dan Turkije en evenveel punten als Noorwegen en Montenegro. Alleen de winnaars van de groepen plaatsen zich voor het WK. De nummers 2 krijgen een herkansing in de play-offs. 

Het WK is van 21 november tot en met 18 december 2022 in Qatar.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De volledige voorlopige selectie:

De voorselectie: Nathan Aké (Manchester City), Donny van de Beek (Manchester United), Steven Berghuis (Ajax) Justin Bijlow (Feyenoord), Daley Blind (Ajax), Memphis Depay (Barcelona), Virgil van Dijk (Liverpool), Joël Drommel (PSV), Cody Gakpo (PSV), Ryan Gravenberch (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ), Tim Krul (Norwich City), Matthijs de Ligt (Juventus), Tyrell Malacia (Feyenoord), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Remco Pasveer (Ajax), Devyne Rensch (Ajax), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Guus Til (Feyenoord), Jurriën Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Inter), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg) en Georginio Wijnaldum (Paris Saint-Germain).

 

Selectie definitief op 27 augustus

Vrijdag 27 augustus staat de samenstelling van de spelersgroep definitief vast. De officiële presentatie van Louis van Gaal door de KNVB is op 17 augustus.

Lees meer over
Louis van GaalNederlands voetbalNederlands elftalWK-kwalificatieWK voetbal