Voetbal

Nieuw-Zeeland coronavrij: dit weekend weer volle stadions

Door VTBL··Aangepast:
© Getty ImagesNieuw-Zeeland coronavrij: dit weekend weer volle stadions
RTL

In Nieuw-Zeeland is al 17 dagen geen nieuwe coronabesmetting meer vastgesteld. Nog slechts één iemand was besmet met het virus, maar ook deze allerlaatste persoon is genezen verklaard.

Maandag heeft de laatste patiënt die nog ziekteverschijnselen vertoonde te horen gekregen genezen te zijn en mocht daarop uit isolatie. Premier Ardern besluit daarom de laatste nog geldende restricties op te heffen.

Met gesloten landsgrenzen hoopt premier Ardern het virus buiten Nieuw-Zeeland te houden. Er golden tot vandaag nog enkele restricties, maar het dagelijkse leven was al grotendeels hervat. Dat betekent dat er weer publiek welkom is in de stadions.

Nieuw-Zeeland coronavrij, laatste restricties opgeheven
Lees ook

Nieuw-Zeeland coronavrij, laatste restricties opgeheven

Volle stadions

Dit weekend zijn bij de rugbywedstrijden weer toeschouwers welkom en de stadions mogen hun volledige capaciteit benutten. Mark Robinson, directeur van de Nieuw-Zeelandse rugbybond, reageerde verheugd. “We zijn trots en dankbaar dat we als eerste professionele sportcompetitie in de wereld het voorrecht hebben onze teams weer te laten spelen voor volle tribunes.”

Ook bij voetbalwedstrijden is het publiek weer welkom. Er zijn geen beperkingen aan de omvang en er hoeft geen afstand gehouden te worden.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.