Recept

Zo maak je heerlijke vistaco's met ananassalsa

·Aangepast:
Zo maak je heerlijke vistaco's met ananassalsa
RTL

In het miniprogramma 'Veel Op Je Bord' duiken Jet van Nieuwkerk of Kim Kötter samen met een influencer de keuken in om jou te helpen met de dagelijkse kook struggles. Want soms heb je gewoon een beetje veel op je bord! Zo zorgen ze vistaco's met ananassalsa.

Vistaco’s met ananassalsa 

Bereidingstijd: 25 minuten 

Aantal personen: 4 

Oventijd: 20 minuten 

Kookgerei: bakplaat, ovenschaal, rasp 

Ingrediënten 

1 pak Iglo vissticks (portioneerbaar) 

12 Taco schelpen of soft taco’s (naar wens) 

1/2 Ananas 

1 Rode ui 

2 Trostomaten 

400g Zwarte bonen (afgespoeld en uitgelekt) 

400g Maïs (uit blik, uitgelekt) 

1 bosje Koriander 

1/2 krop IJsbergsla (ragfijn gesneden) 

4el Mayonaise 

2 Limoenen 

Hoe maak ik vistaco’s met ananassalsa? 

Stap 1 Verwarm de oven voor op 220 graden. 

Stap 2 Bereid de vissticks volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet vervolgens de oven op de juiste stand om de taco schelpen te verwarmen of bereid de soft taco’s in een koekenpan. 

Stap 3 Pel voor de ananassalsa de rode ui, snipper fijn en hak de koriander (houdt 1/2 apart voor de zwarte bonen-maïssalade). Snijd de ananas en de tomaten (zaadlijsten verwijderd) in kleine blokjes. Meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout, limoensap en eventueel een scheutje olijfolie. 

Stap 4 Meng voor de snelle zwarte bonen-maïssalade beide ingrediënten door elkaar en breng op smaak met olijfolie, koriander, peper en zout. 

Stap 5 Meng de mayonaise met twee eetlepels water en limoenrasp en sap tot een fris sausje. 

Stap 6 Vul de taco schelpen met een beetje ijsbergsla en zwarte bonen-maïssalade, verdeel er de vissticks over en garneer met de ananas-salsa en limoendressing. 

Tip: Voor extra pit, serveer de taco’s met jalapeño’s.