Race om de Ringen

Beau over Race om de Ringen: ‘Selly en ik zouden deze relatietest doorstaan’

Door RTL··Aangepast:
Beau over Race om de Ringen: ‘Selly en ik zouden deze relatietest doorstaan’
RTL

Voor ‘De RTL.nl hotline’ bellen we regelmatig met de gezichten van RTL én Videoland over het wel en wee in televisieland. Dit keer bellen we met Beau van Erven Dorens over zijn nieuwe programma ‘Race om de Ringen’.

Race om de Ringen komt eraan. Vertel, wat voor een programma is het?

“Als ik ‘Race om de Ringen’ in één woord zou moeten omschrijven, dan zou het relatietest zijn. De zes stellen die meedoen zijn allemaal verloofd en racen heel Jordanië door om de huwelijksreis van hun leven te winnen. Het is een mix van ‘Expeditie Robinson’, ‘Wie Is De Mol?’ en een relatietest. De verloofde stellen worden onderweg emotioneel en lichamelijk onder druk gezet. Ze komen zichzelf enorm tegen als ze slecht hebben geslapen, het ijskoud is of juist bloedheet. Je merkt dat de stellen onderling achter eigenschappen van elkaar komen die ze nog niet eerder hebben gezien…”

“Ik hoopte dat het een relatietest zou worden waarbij de vraag centraal zou staan: moet je wel met elkaar gaan trouwen? Dat is het ook echt geworden. Als je zo onder druk komt te staan zoals in dit programma, dan voel je pas écht hoe belangrijk het is om je geliefde elke keer weer serieus te nemen.”

 

Wat is jou het meest bijgebleven van de opnames?

“Eigenlijk was het een aaneenschakeling van prachtige momenten. Als ik dan toch iets moet kiezen, dan is het de finale in Petra. Petra is een eeuwenoude stad in Jordanië. Een wereldwonder en daar eindigde midden in de nacht de finale met honderden kaarsen. Dat neemt echt je adem weg.”

Tijl over De 1% Quiz: ‘Het lijkt soms wel De Da Vinci Code’
Lees ook

Tijl over De 1% Quiz: ‘Het lijkt soms wel De Da Vinci Code’

Wat maakt dit programma zo leuk om te mogen presenteren?

“Voor mij persoonlijk is het echt een uitvinding. Dit noemen ze een reality-datingshow en ik heb nog nooit zo’n programma gemaakt. Ik kwam erachter dat het ontzettend leerzaam is. Normaal werk ik met een klein team of zit ik achter de talkshowtafel. Dan kan ik toch een beetje de baas spelen. Nu trokken we met een team van 40 man door heel Jordanië en moest ik in mijn rol als presentator blijven. Dat vond ik erg leuk en daar heb ik dan ook heel erg mijn best opgedaan.”

“Ik wilde dat de geliefdes een nog sterkere band met elkaar konden opbouwen, maar ook met mij. Tegelijkertijd wilde ik ook steng voor ze zijn. Aan de ene kant ben je namelijk een scheidsrechter en aan de andere kant een vriend. Ik denk dat dat goed gelukt is.”

 

Je was in Jordanië voor de opnames. Hoe was dat? Heb je in je vrije tijd ook het land nog kunnen ontdekken?

“Ik heb vooral gewerkt en we moesten ook veel verplaatsen. Dan waren die stellen als een gek aan het racen en dachten wij dat we wel wat tijd hadden om rustig naar het eindpunt te rijden, maar dan moesten wij uiteindelijk ook gaan racen. Ze zijn altijd sneller dan je denkt. Sommigen waren zo snel dat we echt in paniek waren of we er wel op tijd zouden zijn.”

“Ik ben wel een paar keer eerder in Jordanië geweest. Toen is ook dit idee ontstaan. Ik ken het land dus heel goed en het is echt prachtig.”

Zou je zelf ook mee hebben gedaan aan het programma?

“De camera’s en opnames… dat is niks voor Selly, maar ik weet zeker dat wij deze relatietest zouden hebben doorstaan. Daar ben ik van overtuigd, want we hebben enorm veel dingen meegemaakt waar je alleen maar sterker uitkomt samen.”

“Wat ik zo leuk vond aan onze stellen, en dat zou ik precies hetzelfde met Selly hebben, is dat je hoe dan ook in conflict met elkaar komt. Op emotioneel gebied is het namelijk best wel zwaar. Er wordt enorm veel gehuild en de stellen ontdekken een hoop van elkaar. Selly en ik zullen elkaar ook wel tegenkomen tijdens zo’n test. Dat is ook helemaal niet erg, maar je moet er wel weer samen uitkomen. Dat is de grote les die ik heb geleerd van dit avontuur. Er kan van alles gebeuren, maar het gaat erom hoe je daarmee omgaat. Hoe je elkaar weer vergeeft. Sommige koppels konden elkaar een kus en een knuffel geven en dan was het weer goed en andere koppels liepen bokkig van elkaar weg. Dan kom je er ineens achter hoe de ander écht met conflicten omgaat.”

“Wat me tijdens de opnames ook opviel is dat het belangrijk is dat als je ruzie maakt of iets verkeerd valt, je er altijd onmiddellijk uit moet komen met elkaar. Dat wist ik al wel, maar dat neem ik dan toch weer mee naar huis. Je moet nooit bokkig naar bed gaan.”

‘Race om de Ringen’ is vanaf donderdag 26 mei wekelijks om 20.30 uur te zien bij RTL 4.