Ultieme interieurtips

Zo scoor je prachtige, tweedehands interieuritems

Door Romy Kroes··Aangepast:
Zo scoor je prachtige, tweedehands interieuritems
RTL

Mooie objecten voor in je interieur hoeven niet altijd nieuw te zijn en zeker niet de hoofdprijs te kosten. Onze stylist Jasper weet dit als de beste en is dol op het scoren van koopjes, vooral tweedehands. Om te laten zien hoe en waar je de beste schatten kunt vinden neemt hij je een dagje mee langs zijn favoriete interieuradresjes.

Een rondje door de buurt

Op dagen dat het grofvuil wordt opgehaald kun je het beste een rondje door de buurt lopen. Het is dan wel handig om te kijken in wat voor buurt je bent. Zijn er veel en grotere tuinen, dan is het afval daar ook naar. Maar wonen er bijvoorbeeld veel oudere mensen in de buurt, dan vind je sneller vintage pareltjes.

Tip: als je 'op grofvuil-jacht' gaat moet je wel goed voorbereid zijn, neem altijd even handschoenen mee. Ook een grote tas kan handig zijn, zo kun je een mooie vondst meteen meenemen.

Naar de kringloop

Om goed voorbereid naar de kringloopwinkel te gaan heeft Jasper alvast inspiratie opgedaan voor leuke items. Zo is hij van plan oude spijkerbroeken om te toveren tot kussenslopen en gaat hij op zoek naar mooie potten en vazen om op te hangen. Het leuke aan tweedehands winkelen is dat je de leukste verrassingen kunt tegenkomen, waar je ter plekke creatieve ideetjes voor kunt verzinnen.

Houd in de kringloop in je achterhoofd dat kleur niet altijd een rol hoeft te spelen. Je kunt tegenwoordig bijna alles overschilderen of zelfs overspuiten. Kijk daarom vooral naar wat goed in je interieur past qua stijl, vorm en thema.

Verder hoef je een product niet altijd te gebruiken waarvoor het bedoeld is. Zo kun je een mooie bloempot misschien hergebruiken als lampenkap. En kun je kartonnen trommels, na een kleine transformatie, een nieuw leven geven als salontafels.

Niet alleen accessoires zijn er tweedehands in overvloed. Ook meubels zijn hier volop te vinden. Zo tikte Jasper leuke salontafeltjes op de kop. Deze waren een klein beetje beschadigd, maar met een likje verf kunnen ze prima nog een ronde mee.

Tip: Ga vooral vaak langs bij een kringloopwinkel, want het assortiment wisselt continu. Verder is het vooral een kwestie van goed zoeken en er plezier in hebben.

Dit is een artikel van
Lees meer over
Eigen Huis & Tuin Lekker LevenKringloopwinkel