Voor Hetzelfde Geld

Lisette en Bart laten droomhuis schieten in VHG: 'Het was perfect!'

Door Lana Schut··Aangepast:
Lisette en Bart laten droomhuis schieten in VHG: 'Het was perfect!'
RTL

Lisette en Bart stapten samen met hun twee zoontjes in het 'Voor Hetzelfde Geld' avontuur. Ze waren op zoek naar een groot huis met extra ruimte om een Bed & Breakfast of bakkerij te beginnen. Hoewel ze hun absolute droomhuis tegenkwamen, hebben ze toch geen bod gedaan. Na deze beslissing keek Lisette echter nog dagelijks op Funda om te checken of het huis al was verkocht. Hebben ze dan toch spijt? Wij spraken Lisette en Bart over hun deelname én over hun toekomstplannen.

Lisette en Bart hadden niet gedacht echt mee te doen aan VHG. "We hadden ons een jaar geleden spontaan opgegeven zonder erbij na te denken." Als er wordt gevraagd hoe Lisette en Bart het avontuur van VHG hebben ervaren, zeggen ze in koor: "Intens. Het was intens, maar ook superleuk om mee te maken."

"Ik was meteen verliefd op dit huis, en nu nog." - Lisette

Proefwonen en nieuwe inzichten

Lisette en Bart hadden allebei verschillende huizen op nummer één staan. Bart was groot fan van het 'out of the box' huis: "Wat een pand! De molen vond ik supergaaf, dat zag ik wel zitten, maar er klopten te veel dingen niet, het was niet praktisch." Lisette was meteen verkocht door de tabaksschuur. Nadat de locaties bekend werden gemaakt, waren ze het eens: ze gingen proefwonen in de tabaksschuur. Op iets meer dan een uur afstand van Aalsmeer lag deze woning in Amerongen tegenover een groot bos. 

Lisette: "Ik was meteen verliefd op dit huis, en nu nog. Als dit huis een half uur dichterbij stond, zaten we er nu al in." Ze geven aan dat het proefwonen hen erg goed beviel. "Ondanks dat we met luchtbedden op de grond lagen en nog niet gewend waren aan de drukke weg aan het huis, vonden we het proefwonen enorm leuk. Het had wel wat en de kinderen vonden het geweldig." Daarnaast heeft het ze nieuwe inzichten gegeven. Bart: "We merkten dat deze afstand toch echt te ver voor ons was, maar de wens voor een bed & breakfast werd ook nóg groter." Lisette geeft aan dat het besefmoment bij haar kwam toen opa en oma langskwamen. "Ik zag hoe blij Niel en Tuur waren om hen te zien. Dat wil ik niet van ze afnemen."

De tabaksschuur waar Lisette en Bart zijn gaan proefwonen.
De tabaksschuur waar Lisette en Bart zijn gaan proefwonen.

Spijt?

Lisette geeft aan dat ze na het programma nog dagelijks op Funda keek om te checken of het huis al was verkocht. "We zijn heel erg benieuwd wie het huis uiteindelijk heeft gekocht, we willen graag weten wat hun plannen voor het huis zijn. En mocht er nog een logeerkamer worden gebouwd, komen we graag nog een keertje langs!” Daarnaast geeft Lisette aan dat ze spijt heeft dat ze niet meer van het huis heeft gefilmd. "Het was zo groot dat niet alles op tv is gekomen, zoals de garage voor Bart. Het was echt perfect." Zelfs zoontje Tuur vraagt weleens of ze nog even langs het huis kunnen gaan.

"Ik heb het huis gevolgd totdat het écht verkocht was aan iemand anders." - Lisette

Een half uurtje téveel

Lisette geeft aan dat wanneer het huis in Amerongen een halfuur dichterbij had gestaan, ze alles achter zich had kunnen laten. "Dan had ik nooit nee gezegd. Het huis was echt fantastisch," aldus Lisette. De afstand was de grootste reden om het dus niet te doen, hoe graag Lisette en Bart het ook zagen zitten. "Opa en oma halen de kids twee dagen van school, vrienden komen wekelijks eten en spontane bezoekjes van familie en vrienden zijn voor ons te veel waard om een uur verderop te gaan wonen." De weg naar het huis toe hielp ook niet mee. De route van Aalsmeer naar Amerongen gaat over de drukste weg van Nederland, dus file was gegarandeerd. Met dat in hun achterhoofd werd het een no-go. Bart voegt nog toe: "De kids hebben walkietalkies met hun vriendjes die het net aan doen op de afstand tussen onze huizen. Ons hele leven speelt zich hier af, we hebben ons beseft hoeveel dat waard is."

De schuur waar Lisette haar bakkerij gaat opzetten.
De schuur waar Lisette haar bakkerij gaat opzetten.

Verbouwplannen

Lisette en Bart wonen nog in hun oude huis, maar houden wel hun ogen open. "Funda vinden we nog altijd erg leuk, dus daar kijken we dagelijks op. We hebben de site nog lang niet uitgespeeld." Ook schrikken apartere huizen zoals molens hen niet af en houden ze wel van een uitdaging. Bart: "Ik ben na VHG wel makkelijker geworden in het kijken naar gekke objecten, laatst kwam ik bijvoorbeeld een boothuis tegen, dat leek me ook gaaf." 

Maar in de tussentijd zit het gezin zeker niet stil. Momenteel wordt de schuur namelijk verbouwt tot bakkerij, waar Lisette workshops zal geven en taarten zal decoreren. "Het is door VHG duidelijk geworden dat wat we zoeken ook echt bestaat. En met de tabaksschuur hebben ze de lat nu nog hoger gelegd. Eigenlijk willen we gewoon een kopie, maar dan dichterbij huis." Of het binnenkort is of pas over een paar jaar, Lisette en Bart weten zeker dat ze hun droom achternagaan en ooit zullen verhuizen naar hun droomhuis waar ze een Bed & Breakfast kunnen opzetten. Maar tot die tijd zitten ze nog wel even goed in hun thuisstad Aalsmeer. 

Lees meer over
Leonie ter BraakVoor Hetzelfde Geld