Bloemen

Bloemen snel uitgebloeid? Met deze 6 zomertips blijft je bos langer mooi

·Aangepast:
Bloemen snel uitgebloeid? Met deze 6 zomertips blijft je bos langer mooi
RTL

Het maakt niet uit welk seizoen het is, ieder interieur fleurt op door een bosje bloemen. Maar wist je dat op warme dagen, je bos extra zorg en aandacht nodig heeft? De warmte versnelt namelijk het groeiproces, waardoor je bloemen een stuk sneller uitbloeien. Hoe je dit voorkomt en hoe je zorgt voor een langdurige frisse bos bloemen in de zomer? Bloemisten van Bloomon geven je een aantal handige tips.

Bloemenvoeding

Misschien lijkt extra bloemenvoeding de oplossing tegen slaphangende bloemen. Maar te veel voeding is niet goed, al helemaal niet in combinatie met warm weer. De bloemen verwelken dan namelijk veel sneller. Geef daarom je bloemen maar één keer bloemenvoeding, alleen op het moment dat je je bloemen voor het eerst in de vaas zet.

Hoeveel water?

Bloemen nemen meer water op als de temperatuur omhoog gaat. Zorg dus voor voldoende water in de vaas. Belangrijk daarbij is dat er geen bladeren van de stelen in het water hangen. Daardoor kunnen bacteriën gaan groeien en wordt het water vies.

Water verversen

En over bacteriën gesproken... Zij houden wel van warm weer, en daarom groeien ze ook sneller.  Zorg daarom dat je het water in de vaas elke twee tot drie dagen ververst. Snijd dan ook meteen 1 tot 2 centimeter van de steel af. Zo beperk je het aantal bacteriën in de vaas en blijven je bloemen langer in leven.
Zo herken je welke bloemen in de zon of schaduw willen staan
Lees ook

Zo herken je welke bloemen in de zon of schaduw willen staan

Zoek schaduw

Zet in de zomer nooit je bos bloemen in de directe zon. Van direct zonlicht drogen de bloemblaadjes namelijk sneller uit. Daarom is het belangrijk dat je bos altijd in de schaduw staat en controleer dat een paar uur later nog een keer.  

Uit de tocht

Bloemen houden niet van wind en tocht. Dus staat je tuin- of balkondeur vaak open? Let er dan op dat je bloemen op een tochtvrije plek staan. Zo kan je een stuk langer van je bossie bloemen genieten.
 

s'Avonds in de schuur

Misschien minder gezellig, maar s'nachts zie je ze toch niet. Maar door je bloemen ‘s nachts in een koele ruimte te zetten (denk aan een donkere schuur) hebben ze tijd om te herstellen. Zo kunnen ze - net als jij op dat moment - ook even flink rusten. 
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:
Lees meer over
Bloemen