Oven in en klaar! Deze traybakes zet je in een handomdraai op tafel
Koken is misschien wel het minste waar je zin in hebt na een eerste lange werkdag na de vakantie. Maar wij helpen je graag een handje: deze traybakes – letterlijk vertaald 'ovenplaatbaksels' - zijn enorm makkelijk én lekker. Je gooit alles op een bakplaat, doet het in de oven, zet een timer en je hoeft verder niks te doen. Bovendien scheelt het je ook een heleboel afwas. Zet jij de oven alvast aan?
1. Zalige zalm
Deze bekende vette vis is naast lekker ook nog eens heel goed voor je gezondheid! De zalm zit namelijk bommetje vol met vitamines A, D en B12. Daarnaast verkleint het de kans op hart- en vaatziekten vanwege de Omega3 vetzuren, én de zalm heeft een gunstig effect op de bloeddruk. Een lekker maaltje, zo na je - misschien toch wel ongezonde - vakantie.
Traybake met aardappel, bloemkool en zalm & dessert van witte chocoladeroom met granaatappel
2. Witvis en pastinaak
Snijd de groenten en eventueel kruiden, de oven doet de rest van het werk. Eet smakelijk!
3. Mexicaans jasje
Ben je liever lui dan moe? Dan komt dit recept jou helemaal goed uit! Met een voorbereidingstijd van maar 10(!) minuten, kan je tijdens de overige 30 minuten oventijd príma een halve aflevering van B&B Vol Liefde kijken.
4. Hollandse pot
Wist je dat de 'traybake'-trend vanuit Engeland is overgewaaid naar Nederland?! Om 'm toch in een Hollands jasje te steken, maakte Hugo de traybake met worst, aardappels en een witlofsalade.
5. Vegan variant
Eet je liever vegan of wil je bewuster op je voeding letten? Dit traybake-recept met tofu is extra duurzaam omdat de volledige broccoli wordt benut. Hugo gooit namelijk niks weg en maakt een lekkere salade van de broccolistam.