Even wegdromen

Funda-vondst: een kleurrijke blikvanger met stijlvol design

Door Emma van Wichen··Aangepast:
© Funda - Redres de BouwkunstmakelaarFunda-vondst: een kleurrijke blikvanger met stijlvol design
RTL

Soms is het fijn om je helemaal te verliezen in een mooi huis. Je ziet jezelf er al wonen: koffie zetten in de gave keuken en neerploffen op die heerlijke bank. Dít is zo'n huis. De plaatjes van deze fijne Funda-vondst in Huizen willen we jullie niet onthouden dus delen we ze, zodat je even kunt wegdromen.

Voormalige visrokerij

Om te beginnen met de voorkant, want de uitstraling van het huis is al om van te genieten. Het pand is een gemeentelijk monument en is in het begin van de 20e eeuw een visrokerij geweest. Daarna heeft het gebouw meerdere functies gehad: het was een plek waar creatievelingen samenkwamen. Denk aan kunstenaars, muzikanten, fotografen en werknemers van reclamebureaus. In 2016 is de ruwe galerie volledig gerenoveerd en omgetoverd tot een luxueuze woonloft, maar heeft de industriële look behouden.

De zonnige loungeset voor de deur maken het huis al helemaal aantrekkelijk. En de nostalgische luiken, met een moderne twist, maken het plaatje af.

© Funda - Redres de Bouwkunstmakelaar

De binnenkant van de woonloft geeft al helemaal het wauw-effect. De open keuken is om van te dromen en je kunt maar liefst tien vrienden kwijt aan de bourgondische eettafel, waar de hanglampen je direct opvallen. Je kunt zeggen dat het interieur een knipoog is naar mid-century design: veel natuurlijke materialen en vintage elementen.

© Funda - Redres de Bouwkunstmakelaar

Dan door de woonkamer, waar de enorme loungebank centraal staat en de natuurlijke elementen weer terugkomen. Extra opvallend is de enorme motor middenin de woonkamer: lekker industrieel. 

De stalen deuren, die de woonkamer van het eetgedeelte scheiden, geven je een heerlijk doorkijkje en maken de loft één geheel. Wat die glazen wand ook zo fantastisch maakt, is dat je vanaf de bank lekker kunt staren naar de roze geverfde trap. Een echte eyecatcher in huis.

© Funda - Redres de Bouwkunstmakelaar
© Funda - Redres de Bouwkunstmakelaar

Niet koud

De winter zal ook erg knus worden in dit huis, vanwege de moderne haard die boven de vloer zweeft. Eén ding is zeker: er is genoeg hout om een fikkie te stoken. 

© Funda - Redres de Bouwkunstmakelaar

Drie slaapkamers en een kantoor

Naast dit heerlijke woongedeelte, bevat de voormalige visrokerij drie slaapkamers (met ieder een eigen badkamer) en heeft het een eigen kantoorpand. Met een magische touch, want het kantoor is bereikbaar via de 'geheime' kastdeuren in de keuken. 

© Funda - Redres de Bouwkunstmakelaar
© Funda - Redres de Bouwkunstmakelaar

En dan de kosten...

De woonloft met een woonoppervlakte 268 m² en 222 m² perceel, staat te koop met een vraagprijs van € 1.425.000 k.k. Maar dan woon je wel in de 'meest charmante' straat in het dorpje Huizen. En je hoeft helemaal niks meer te doen aan het huis: dus pak je koffers maar en gaan?!

Niet uitgekeken?

Ben je benieuwd hoe de slaapkamers met bijbehorende badkamers eruitzien? Neem dan vooral een kijkje op de Funda-pagina

Fotocredits

Funda - Redres de Bouwkunstmakelaar

Lees meer over
Binnenkijken