Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Een hond met zelfvertrouwen: Dierenarts Piet vertelt alles over de smoushond

·Aangepast:
© iStockEen hond met zelfvertrouwen: Dierenarts Piet vertelt alles over de smoushond
RTL

De smoushond is een echt feestbeest. Dit hondenras staat bekend om zijn speelse, energieke en vriendelijke karakter. Ze zijn (bijna) altijd vrolijk, rennen lekker rond en zijn altijd opzoek naar het feestje. In dit artikel vertelt dierenarts Piet je alles over dit hondenras. De oorsprong van dit beestje en tips over de opvoeding. En ben je nu heel enthousiast geworden, we delen ook twee lieve hondjes die nog op zoek zijn naar een nieuw baasje.

Oorsprong van de smoushond

De smoushond heeft in de 19e eeuw zijn intrede gedaan in Nederland. Vanuit Duitsland is dit ras meegenomen naar Nederland waar ze vooral in havens en op boerderijen te zien waren. Dit kwam doordat de smoushondjes uitstekende rattenjagers bleken te zijn en ze plekken vrij wisten te houden van ongedierte. Het was toentertijd een populair hondje, maar na de tweede wereldoorlog verdween het ras toch weer een beetje. Later, in de jaren ’70, vond dit ras zijn weg weer een beetje terug. Op dit moment zijn de smoushonden over de hele wereld eigenlijk heel zeldzaam.

Waar je op moet letten bij de opvoeding

De smoushond heeft een vriendelijk, speels en sociaal karakter. Maar het is ook een hond die goed weet wat hij wil. Een hond met zelfvertrouwen, die zichzelf ook erg leuk vindt. Hierdoor kan hij soms ook wat fel uit de hoek komen. Qua opvoeding is het bij deze hond belangrijk dat de communicatie en opvoeding duidelijk is: dus duidelijke richtlijnen en grenzen stellen. Smoushonden zijn actieve honden en daarom is het ook belangrijk dat er iedere dag voldoende lichaamsbeweging is. Lekker aan de wandel dus!

Wil jij een hond adopteren?

Ben jij enthousiast geworden over het karakter van deze hond? Dan is de smous zeker een leuk gezelschap. Liever een ander ras adopteren? Dat kan via Verhuisdieren. Piet heeft twee andere lieve honden gevonden die allebei nog een baasje en een fijn thuis zoeken. Maak kennis met Santiago en Raf

Wat je volgens Dierenarts Piet moet weten over staffords
Lees ook

Wat je volgens Dierenarts Piet moet weten over staffords

Dit is een artikel van
Lees meer over
Piet HellemansHond