Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Van lerarenkamer met ‘wachtkamersfeer’ naar gezellige lunchplek

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Van lerarenkamer met ‘wachtkamersfeer’ naar gezellige lunchplek
RTL

Leerkrachten Simone, Yvette en Dieuwke werken naar eigen zeggen op een prachtige school in Scheveningen, maar er is één ding dat ze niet zo fijn vinden aan hun werkplek: de lerarenkamer. Deze is erg kil en verre van gezellig. Ze schakelden de hulp in van Patrick en zijn klus- en stylingteam zodat hier iets moois van gemaakt kan worden.

De lerarenkamer had een nogal steriele en kille uitstraling, wat onder andere door de vloer, de meubels en het kleurgebruik komt. Het deed zelfs een beetje denken aan de wachtkamer van een tandarts. Daarom moest hier hoognodig wat ‘gezelligs, knus en warms’ van gemaakt worden. 

De lerarenkamer vóór de metamorfose.
De lerarenkamer vóór de metamorfose.

Kleuren

Qua kleurgebruik zien de dames het liefst warme kleuren terug, maar ze geven wel aan niet zo’n fan te zijn van de kleuren rood, geel en groen. Toch wordt die laatste kleur wel doorgevoerd in het plan, maar dan wel in een heel mooie, warme tint in combinatie met de kleur blauw. Styliste Djamilla koos voor deze kleuren omdat dit ook dé kleuren zijn van het logo van de school. Bovendien staat de kleur blauw erom bekend dat deze kalmerend en rustgevend werkt. En de kleur groen? Die wordt geassocieerd met de natuur en heeft bovendien een stressverminderend effect. 

Vloer

Een van de eerste dingen die aangepakt moest worden was de kille vloer. Deze werd vervangen door een pvc-vloer in visgraatpatroon, wat de ruimte direct een warme en chique  uitstraling geeft. 

Keuken

De keuken was nog in prima staat, maar had qua uitstraling wel een upgrade nodig. Daarom zijn de frontjes gewrapt in een donkere matgroene kleur en het werkblad in dezelfde kleur blauw als de wand. Ook zijn er nog twee strakke wandplanken boven de keuken opgehangen, wat de keuken helemaal af maakt. Een paar kleine aanpassingen die direct voor een frisse en chique sfeer zorgen. 

Maatwerktafel

Patrick kreeg natuurlijk ook een maatwerkklus en stortte zit op een lange eettafel waar de leraren gezamenlijk kunnen lunchen. De tafel bestaat uit twee delen en wieltjes onder de poten, zodat ze er zelf voor kunnen kiezen of ze voor één lange tafel gaan of twee aparte. Op die manier blijven ze flexibel in de opstelling. 

De tafel is ‘bekleed’ met een speels tegelpatroon van witte en donkergroene tegels, zodat er een schaakbordpatroon ontstaat. 

‘Hanglampen’

Omdat de lerarenkamer  een systeemplafond heeft kunnen er natuurlijk geen hanglampen opgehangen worden. Terwijl dat nou juist de sfeermakers van een ruimte kunnen zijn. Daarom bedacht Djamilla iets anders. Ze hing drie ornamenten gemaakt van palmbladeren boven de eettafel. Op die manier ontstaat er meer sfeer en is de ruimte meer in balans. 

Gezellig zithoekje

Natuurlijk is een lerarenkamer ook bedoeld om even gezellig met je collega’s te socializen. Daarom is er nog een extra knus zithoekje gecreëerd waar de juffen en meesters gezellig één-op-één met elkaar kunnen kletsen en koffie drinken. 

Strak vs. rond

Omdat de lerarenkamer een best wel strakke uitstraling met veel rechte lijnen heeft gekregen – onder andere in de tafel en de geschilderde lambrisering – was het ook belangrijk om wat organische vormen toe te voegen. Dit zorgt voor een wat zachtere uitstraling en een speels contrast. Daarom maakte Patrick drie wandpanelen met afgeronde vormen en versierde deze met twee bijpassende behangprints én schoolbordverf, zodat hier op ouderwetse wijze memo’s of leuke boodschappen op geschreven kunnen worden. 

Shop The Look 

Dit is een artikel van
Lees meer over
Patrick UphoffInterieurinrichtingEigen Huis & Tuin Lekker Leven