Stressvrije feestdagen: Tomas van @handigetips__ deelt zijn tips!
De feestdagen staan weer voor de deur, en dat betekent dat we ons huis moeten klaarmaken voor een drukke tijd vol gezelligheid, etentjes en héél veel boodschappen. Hartstikke leuk, maar laten we eerlijk zijn: de feestdagen kunnen behoorlijk stressvol zijn. Gelukkig heeft Tomas een aantal slimme trucs om de stress te verlichten.
Van het snel ontdooien van vlees tot het maken van knapperig stokbrood, met deze tips kom je de feestdagen stukken rustiger door!
1. Vlees snel ontdooien met twee pannetjes
Het is een klassieker: je hebt vrienden of familie over en vergeet om het vlees op tijd uit de vriezer te halen. Geen paniek! Het enige wat je nodig hebt, zijn twee roestvrijstalen (RVS) pannen. RVS is namelijk een uitstekende geleider van warmte, waardoor de kamertemperatuur wordt overgenomen en het vlees snel ontdooit. Doe één pannetje op zijn kop, leg het bevroren vlees daarop en plaats het tweede pannetje bovenop het vlees. Normaal zou het uren duren om vlees te ontdooien, maar met deze techniek is het binnen 20 minuten klaar voor de gourmet of braadslee.
2. Knapperig stokbrood in een handomdraai
Stokbrood is altijd een hit tijdens feestmaaltijden, maar de volgende dag kan het soms wat taai en droog zijn. Gelukkig is er een simpele oplossing: houd het stokbrood kort onder de kraan zodat het vochtig wordt, en leg het daarna 15 minuten op 200 graden in de oven. Het resultaat? Een heerlijk knapperig stokbrood, net alsof het zo uit de bakkerij komt. Geen verspilling en toch genieten van vers brood.
3. Kruidenboter snel zacht maken
Er is weinig zo lekker als verse kruidenboter op een warm stokbroodje, maar we kennen allemaal het probleem: harde boter die je niet makkelijk kunt smeren. Gelukkig is hier een slimme oplossing voor. Zet een bakje met kokend water en boven op je kruidenboterverpakking. Na een minuutje is de boter heerlijk zacht en makkelijk te smeren. Zo hoef je niet te wachten tot de boter op kamertemperatuur is en kun je direct genieten van je heerlijke broodje.
4. Vervelende luchtjes na het gourmetten? Geen probleem!
Een gourmetavond zorgt voor gezelligheid, maar ook voor vervelende luchtjes die in je kleding of gordijnen kunnen trekken. Voorkomen? Vul dan een pannetje met sinaasappelschijfjes, kaneelstokjes en kokend water. Zet dit naast je gourmetstel en je merkt dat de luchtjes verdwijnen. De sinaasappel en kaneel zorgen voor een heerlijke geur die je woonkamer fris houdt, zélfs na een avond gourmetten.
5. Bierflesje openen zonder opener
Last but not least: het openen van een bierflesje zonder opener. Soms is er geen opener bij de hand en heb je toch zin in dat drankje. Geen probleem! Maak de veter van je schoen los, draai deze om de hals van het flesje en trek de veter omhoog. Je zult zien dat het flesje makkelijk opengaat. Een slimme en praktische oplossing voor als je even geen opener in de buurt hebt.