Bloementip

Gaan je pioenrozen niet vanzelf open? Met deze truc wel!

Door Maxime Meijer··Aangepast:
Gaan je pioenrozen niet vanzelf open? Met deze truc wel!
RTL

Het pioenrozenseizoen is nog volop in gang begonnen! Van begin april tot juni kunnen we weer genieten van deze prachtige bloeiers. Sommige pioenen komen alleen net wat moeilijker of zelfs helemaal niet uit, maar wij hebben hier een handig trucje voor!

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van de pioenrozen verkopen bloemisten meestal dichte knoppen. Als het goed gaat horen ze natuurlijk prachtig op te bloeien, maar soms kan het ook zo zijn dat er een paar niet willen openen. Dit kan komen door het plakkerige suikerlaagje wat van nature door de bloem zelf gevormd wordt.

Lauwwarm water

Het is eigenlijk heel simpel. Zitten de knoppen van de roos nog dicht en lijken ze ook dicht te blijven? Spoel de knop dan onder een zachte straal lauwwarm water af. Doe dit met de knop naar beneden gericht, zodat er geen water tussen de blaadjes komt! Op deze manier heb je een grotere kans op het opengaan van de knoppen. 

Omdat het zo'n uitbundige bloem is, kun je ze het beste genoeg ruimte en water geven. Zo hebben ze voldoende ruimte om uit te bloeien tot mooie grote pioenen!

Tip: Zie je bij de bloemist al pioenen die een klein beetje openstaan, neem deze dan! Zo ben je er verzekerd van dat ze allemaal openbloeien! Het is natuurlijk zonde om na een week de prachtige ongeopende pioenen weg te gooien! 

Fotocredits

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:
Lees meer over
Bloemen