Koken met Sandra!

Rijstsalade met groenten én yoghurt met mango en kokoscrumble toe

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Rijstsalade met groenten én yoghurt met mango en kokoscrumble toe
RTL

Sandra bereidt vandaag een heerlijke rijstsalade met voorjaarsgroenten. Daarbij maakt ze een fantastisch dessert van yoghurt met mango en kokoscrumble. Loopt het water je al in de mond? Lees dan snel verder en ga zelf aan de slag!

Het recept bestaat uit twee onderdelen: rijstsalade met lentegroenten met als dessert yoghurt met mango en kokscrumble. We beginnen met de salade en verderop in het artikel vind je de benodigde ingrediënten en bereidingswijze voor het nagerecht. 

Rijstsalade met lentegroenten en miso

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 30 minuten

Ingrediënten:

  • 300 gr. basmatirijst
  • 450 ml water
  • 250 gr. sugar snaps
  • 3 lente-uien
  • 1 eetlepel lichte miso (of de miso die je in huis hebt)
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 200 gr. gekookte sojabonen (koeling)
  • 40 gr. alfalfa
  • 50 gr. gezouten pinda’s

Extra benodigdheden: bakpapier

Bereidingswijze:

Stap 1: Spoel de rijst in een zeef onder de koude kraan tot het spoelwater helder is.

Stap 2: Breng de rijst met het water aan de kook. Dek af, draai het vuur laag en kook de rijst circa 15 minuten, of tot al het vocht is verdampt. Laat de rijst, van het vuur af, nog 10 minuten met het deksel op de pan staan.

Stap 3: Breng intussen een grote pan water aan de kook.

Stap 4: Maak de sugar snaps schoon en snijd ze in stukken. Kook de sugar snaps in circa 1 minuut beetgaar. Giet af en spoel af onder de koude kraan of doe in ijswater, zodat ze niet doorgaren.

Stap 5: Snijd de lente-uien in dunne ringen.

Stap 6: Meng de miso met de sojasaus, rijstazijn, sesamolie en honing.

Stap 7: Doe de rijst in een grote, wijde mengkom en laat afkoelen. Schep eventueel een paar keer om, om het proces te versnellen.

Stap 8: Meng de rijst met de sugar snaps, sojabonen en de dressing.

Stap 9: Schep op de borden en leg de alfalfa erop.

Stap 10: Hak de pinda’s grof en strooi over de rijstsalade.

Yoghurt met mango en kokoscrumble

  • Nagerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 30 minuten

Ingrediënten:

  • 60 gr. roomboter
  • 80 gr. bloem
  • 25 gr. gemalen kokos
  • 40 gr. lichtbruine basterdsuiker
  • snuf zout
  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 1 eetrijpe mango
  • paar takken munt

Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2: Snijd de boter in blokjes en meng in een kom met de bloem, gemalen kokos, basterdsuiker en een snuf zout. Knijp en wrijf met je vingers in de boter zodat alle ingrediënten mengen en kruimels van verschillende grootte ontstaan.

Tip: Of maak het deeg in de keukenmachine. Zorg er wel voor dat het niet één geheel wordt, maar kruimelig blijft. 

Stap 3: Doe de kruimels op de bakplaat en bak in circa 10 minuten goudbruin en knapperig. Schep halverwege om. Laat de kruimels afkoelen tot kamertemperatuur.

Stap 4: Verdeel de yoghurt over 4 coupes of schaaltjes.

Stap 5: Schil de mango en snijd in blokjes.

Stap 6: Verdeel de mango over de yoghurt en strooi de kokoskruimels erover. Decoreer met munt.

Tip: Voeg eventueel een snufje chilivlokken toe voor extra pit!

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisSandra YsbrandyEigen Huis & Tuin Lekker LevenKoken