Eitje!

Zo kook je een perfect eitje in de waterkoker

Door Tosca Walstock··Aangepast:
Zo kook je een perfect eitje in de waterkoker
RTL

Iedereen heeft zo z'n eigen manier om het perfecte eitje te koken. Maar wist je dat je dit misschien nog wel het makkelijkst doet in een waterkoker?! Hardgekookt, medium-zacht gekookt óf zachtgekookt, het kan allemaal! In dit artikel lees je hoe je dat doet én waar je op moet letten.

Voordat je begint

Als je deze methode wil uitproberen, moet je er allereerst voor zorgen dat de waterkoker schoon én kalkvrij is. De bacteriën kunnen zich anders aan het ei gaan hechten. Daarnaast is het ook belangrijk dat je het ei eerst schoonspoelt onder de kraan. Je wil namelijk niet dat er modderresten, kippenontlasting of ander vuil in je waterkoker terechtkomt. Tot slot is het belangrijk dat je een gaatje in het ei prikt. Zo voorkom je dat het ei misschien stuk gaat in je waterkoker.

Zo ontkalk je een waterkoker zonder ontkalkingsmiddel of azijn
Lees ook

Zo ontkalk je een waterkoker zonder ontkalkingsmiddel of azijn

Zo doe je dat!

Leg de eieren – voorzichtig – op de bodem van de waterkoker en vul deze maximaal voor de helft met eieren. Vul de waterkoker tot de eieren voor 2 tot 3 centimeter onder water staan. Zet de waterkoker aan en breng het aan de kook. Dat was het! Simpel toch?

Hard of zachtgekookt?

Als de waterkoker is afgeslagen, moet je de eieren nog heel even laten nagaren. Heb je zin in een zachtgekookt eitje? Laat ze dan nog drie minuten staan. Wil je liever een hardgekookt ei? Dan moet je nog twee minuten extra wachten.

Fotocredits

Headerfoto: Derkien

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:
Lees meer over
Koken