Vakantietip: zo kook je een perfect eitje in de waterkoker

Iedereen heeft zo z'n eigen manier om het perfecte eitje te koken. Maar wist je dat je dit misschien nog wel het makkelijkst doet in een waterkoker?! Hardgekookt, medium-zacht gekookt óf zachtgekookt, het kan allemaal!
Voordat je begint
Als je deze methode wil uitproberen, moet je er allereerst voor zorgen dat de waterkoker schoon én kalkvrij is. De bacteriën kunnen zich anders aan het ei gaan hechten. Daarnaast is het ook belangrijk dat je het ei eerst schoonspoelt onder de kraan. Je wil niet dat er modderresten, kippenontlasting of ander vuil in je waterkoker terechtkomt. Tot slot is het belangrijk dat je een gaatje in het ei prikt. Zo voorkom je dat het ei misschien stuk gaat in je waterkoker.
Zo doe je dat!
Leg de eieren – voorzichtig – op de bodem van de waterkoker en vul deze maximaal tot de helft met eieren. Vul de waterkoker tot de eieren twee tot drie centimeter onder water staan. Zet de waterkoker aan en breng aan de kook.
Hard of zachtgekookt?
Als de waterkoker is afgeslagen, moet je de eieren nog heel even laten nagaren. Heb je zin in een zachtgekookt eitje? Laat ze dan nog drie minuten staan. Wil je liever een hardgekookt ei? Dan moet je nog vijf minuten wachten.

