Kruidige pompoensoep en haverbroodjes met parmezaan

Een nieuwe week met nieuwe recepten! Hugo zet vandaag een echt comfortfood recept op tafel: kruidige pompoensoep met daarbij haverbroodjes met parmezaan, salie en spek. Klinkt lekker, hè? Kook mee!
Dit recept plaatsen we opnieuw vanwege een herhaling van 'Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven' bij RTL 4.
Het menu bestaat uit twee onderdelen. We beginnen met een kruidige pompoensoep en verderop in het artikel vind je de benodigdheden en bereidingswijze van de haverbroodjes met parmezaan, salie en spek. Veel kookplezier!
Kruidige pompoensoep
- Soep voor 4 personen
- Bereiding: circa 35 minuten
Ingrediënten:
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 25 gr. roomboter
- Zout en peper
- 500 gr. pompoen
- 2 theelepels gemalen gember
- 1 theelepel gemalen piment
- ½ theelepel gemalen kaneel
- 1/3 theelepel gemalen nootmuskaat
- 800 ml. bouillon (kip of groente)
- 40 ml. slagroom of crème fraîche
Extra benodigdheden: een staafmixer
Bereidingswijze
Stap 1: Pel en snipper de ui fijn en pel en snijd ook de knoflook fijn.
Stap 2: Verhit de roomboter in een soeppan en fruit de ui en knoflook met een snuf zout.
Stap 3: Was de pompoen en snijd het vruchtvlees in vrij kleine blokjes.
Stap 4: Voeg de pompoen toe aan de pan en bak een paar minuten. Voeg de specerijen erbij en bak een minuutje mee.
Stap 5: Blus met de bouillon en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook 15-20 minuten, tot de pompoen gaar is.
Stap 6: Pureer de soep en roer de room erdoor.
Stap 7: Schep de soep in borden en serveer met de haverbroodjes met Parmezaan salie en spek (zie onderstaand recept).

Haverbroodjes met parmezaan, salie en spek
- Glutenvrij brood voor 4 personen
- Bereiding circa 20 minuten + 25 minuten bakken
Ingrediënten
- 3 sjalotten
- 50 gr. ontbijtspek
- 4-6 blaadjes salie
- Neutrale olie
- Zout en peper
- 50 gr. parmezaanse kaas (stuk)
- 175 gr. havermeel
- 3 theelepels bakpoeder
- 1 ei
- 3 eetlepels melk
- 3 eetlepels havervlokken of havermout
Extra nodig: bakplaat met bakpapier
Bereidingswijze
Stap 1: Verwarm de oven voor op 210°C (boven- en onderwarmte).
Stap 2: Halveer, pel en snijd de sjalotten in halve ringen. Snijd het spek en de salieblaadjes fijn.
Stap 3: Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui met het spek en de salie tot de ui zacht is. Breng op smaak met peper.
Stap 4:
Laat iets afkoelen. Snijd de kaas in stukjes.
Stap 5:
Meng met een houten lepel in een kom het meel en de bakpoeder met snuf zout, de kaas, gebakken ui, salie en spek.
Stap 6: Voeg de melk en het ei erbij en meng. Kneden hoeft niet.
Stap 7: Doe de havervlokken op een bord.
Maak 4 bollen van het deeg en druk met de onderkant voorzichtig in de havervlokken. Leg op de bakplaat.
Stap 8:
Kerf het brood aan de bovenkant kruislings in, zo krijg je lekker veel krokante korst.
Stap 9:
Bak de broodjes in circa 25 minuten gaar.
Tip: Maal met de keukenmachine havermout tot havermeel, dat is vaak goedkoper dan havermeel kant-en-klaar kopen.
