Colombiaanse borrelplank met bananenkoekjes, gefrituurde kaasballetjes en mango

We duiken vandaag de Zuid-Amerikaanse borrelcultuur in met Hugo! Hij heeft een smakelijke selectie gemaakt voor een tropische Colombiaanse borrelplank. Hij maakt heerlijke mangofruitsnacks, krokante bananenkoekjes en gefrituurde kaasballetjes. Laat het weekend maar beginnen!
Mangofruitsnack - Mango biche
- Fruitsalade voor 4 personen
- Bereiding: 5-10 minuten
Ingrediënten
- 1 grote groene (onrijpe) mango
- 2 limoenen
- Snufje zout
- Snuf chilivlokken
Extra nodig: 4 glaasjes
Bereidingswijze
Stap 1: Schil en snijd repen van de mango.
Stap 2: Pers de limoenen uit. Meng er een snuf zout en de chili door.
Stap 3: Maak de mangorepen aan met de limoendressing.
Stap 4: Serveer de mangorepen rechtop in glazen.

Krokante bananenkoekjes – patacones de platano
- Borrelplankgerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 25 minuten
Ingrediënten
Bananenkoekjes
- 3-4 groene bakbananen
- Neutrale olie
- Zout
Beleg
- 1 avocado
- 1 vleestomaat
- 1 lente-ui
- 1 bosje koriander
- 200 gr. gekookte (Hollandse) garnalen
- Limoen
- Zout en chilivlokken
Extra nodig: pan voor frituren, keukenpapier
Bereidingswijze
Stap 1: Pel de bananen en snijd in stukken van 3½ cm.
Stap 2: Verhit een royale laag olie in een pan en frituur de bananenstukken lichtbruin.
Stap 3: Haal uit de pan. Leg tussen bakpapier en druk plat.
Stap 4: Maak de avocado schoon. Snijd het avocadovruchtvlees en de tomaat in kleine blokjes.
Stap 5: Snijd de lente-ui en koriander fijn. Meng met de garnalen en breng op smaak met limoensap, zout en chili.
Stap 6: Bak de platte bananenkoeken goudbruin in de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 7: Bestrooi met zout en serveer direct.

Gefrituurde kaasballetjes - Buñuelos
- Circa 12 stuks
- Bereiding: circa 20 minuten
Ingrediënten
- 120 gr. maiszetmeel
- 50 gr. tapiocameel
- 180 gr. witte kaas
- 1 ei
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel suiker
- Snuf zout
- Scheutje melk
- Neutrale olie voor frituren
Extra nodig: pan voor frituren, thermometer, keukenpapier

