Koken met Hugo!

Colombiaanse borrelplank met bananenkoekjes, gefrituurde kaasballetjes en mango

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Colombiaanse borrelplank met bananenkoekjes, gefrituurde kaasballetjes en mango
RTL

We duiken vandaag de Zuid-Amerikaanse borrelcultuur in met Hugo! Hij heeft een smakelijke selectie gemaakt voor een tropische Colombiaanse borrelplank. Hij maakt heerlijke mangofruitsnacks, krokante bananenkoekjes en gefrituurde kaasballetjes. Laat het weekend maar beginnen!

Mangofruitsnack - Mango biche

  • Fruitsalade voor 4 personen
  • Bereiding: 5-10 minuten

Ingrediënten

  • 1 grote groene (onrijpe) mango
  • 2 limoenen
  • Snufje zout
  • Snuf chilivlokken

Extra nodig: 4 glaasjes

Bereidingswijze

Stap 1: Schil en snijd repen van de mango.

Stap 2: Pers de limoenen uit. Meng er een snuf zout en de chili door.

Stap 3: Maak de mangorepen aan met de limoendressing.

Stap 4: Serveer de mangorepen rechtop in glazen.

Mangofruitsnack
Mangofruitsnack

Krokante bananenkoekjes – patacones de platano

  • Borrelplankgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 25 minuten

Ingrediënten

Bananenkoekjes

  • 3-4 groene bakbananen
  • Neutrale olie
  • Zout

Beleg

  • 1 avocado
  • 1 vleestomaat
  • 1 lente-ui
  • 1 bosje koriander
  • 200 gr. gekookte (Hollandse) garnalen
  • Limoen
  • Zout en chilivlokken

Extra nodig: pan voor frituren, keukenpapier

Bereidingswijze

Stap 1: Pel de bananen en snijd in stukken van 3½ cm.

Stap 2: Verhit een royale laag olie in een pan en frituur de bananenstukken lichtbruin.

Stap 3: Haal uit de pan. Leg tussen bakpapier en druk plat.

Stap 4: Maak de avocado schoon. Snijd het avocadovruchtvlees en de tomaat in kleine blokjes.

Stap 5: Snijd de lente-ui en koriander fijn. Meng met de garnalen en breng op smaak met limoensap, zout en chili.

Stap 6: Bak de platte bananenkoeken goudbruin in de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Stap 7: Bestrooi met zout en serveer direct.

Krokante bananenkoekjes
Krokante bananenkoekjes

Gefrituurde kaasballetjes - Buñuelos

  • Circa 12 stuks
  • Bereiding: circa 20 minuten

Ingrediënten

  • 120 gr. maiszetmeel
  • 50 gr. tapiocameel
  • 180 gr. witte kaas
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • Snuf zout
  • Scheutje melk
  • Neutrale olie voor frituren

Extra nodig: pan voor frituren, thermometer, keukenpapier

Gefrituurde kaasballetjes
Gefrituurde kaasballetjes
Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisFroukje de BothEigen Huis & Tuin Lekker LevenReceptKoken