Herfstige parelcouscoussalade met rösti vissticks en crunchy za’atar pita’s

Het is doe-niet-moeilijk-dinsdag en daarom heeft Hugo een gerecht voor je in petto die binnen een half uur op tafel staat: een herfstige parelcouscoussalade met rösti vissticks en crunchy za’atar pita’s voor erbij.
Dit menu bestaat uit twee onderdelen: eerst de parelcouscoussalade met rösti vissticks en onderaan het artikel vind je het recept voor de crunchy za’atar pita’s.
Herfstige parelcouscoussalade met rösti vissticks
- Hoofdgerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 35 minuten
Ingrediënten:
- 2 gele of rode bieten
- 350 gr. spruitjes
- 2 winterpenen
- 5 tenen knoflook
- 3 uien
- 75 ml neutrale olijfolie + extra om in te bakken
- 30 gr. bladpeterselie
- 350 gr. parelcouscous
- 1 pak Iglo rösti vissticks
- 1 citroen
- 3 eetlepels tahin
- Zout en peper
Maak het jezelf makkelijk en stop alle ingrediënten met één klik in het winkelmandje van je favoriete supermarkt.
Extra benodigdheden: een bakplaat met bakpapier, fijne rasp, zeef en keukenpapier

Bereidingswijze:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 2: Schil en snijd de bieten en winterpeen beiden in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Halveer de spruitjes en plet de knoflook (in de schil) met de zijkant van je mes.
Stap 3: Meng alle groente en knoflook door elkaar, breng op smaak met peper en zout en rooster 10 minuten in de oven.
Stap 4: Breng ondertussen een pan met ruim gezouten water aan de kook en kook daarin de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking. Giet deze af en spoel af onder de koude kraan zodat de couscous niet doorgaart.
Stap 5: Leg de rösti vissticks na 10 minuten bij de groenten op de bakplaat en bak nog 15 minuten.
Stap 6: Pel en snijd intussen de ui in dunne ringen. Bak de uien op laag vuur in 75 milliliter olie in 8-10 minuten goudbruin en knapperig. Zeef de uien boven een hittebestendige kom om de uien-olie op te vangen. Spreid de knapperige uien uit op een met keukenpapier bekleed bord en breng op smaak met zout.
Stap 7: Haal de groente en vissticks uit de oven, verwijder de knoflook. Meng de groente en parelcouscous, de olie van de uien, de rasp en het sap van de halve citroen.
Stap 8: Hak de peterselie fijn en meng door de salade. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Stap 9: Meng de tahin met 50-100 milliliter water, het sap van de andere helft van de citroen en een snuf zout.
Stap 10: Verdeel de couscous over 4 borden en serveer met de vissticks en de tahin-citroensaus.
Crunchy za’atar pita’s
- Voorgerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 15 minuten
Ingrediënten:
- 4 volkoren pita’s
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels za’atar
- Zout
Extra benodigdheden: met bakpapier beklede bakplaat
Bereidingswijze:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 2: Snijd de pita’s in repen of punten. Meng op de bakplaat met de olijfolie, za’atar en een snuf zout.
Stap 3: Bak de pita’s in 8-10 minuten goudbruin en knapperig.

