Koken met Hugo!

Gestoofde gemberkip met sesamdip en geglaceerde sojawortels

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Gestoofde gemberkip met sesamdip en geglaceerde sojawortels
RTL

Hugo maakt dit keer een uitstapje naar de Koreaanse keuken en zet twee heerlijke gerechten op tafel: gestoofde gemberkip met sesamdip en geglaceerde sojawortels. Pak je schort er maar bij en kook mee!

Hugo’s menu bestaat uit twee onderdelen. We beginnen met de gestoofde gemberkip met sesamdip en verderop vind je het recept voor de geglaceerde sojawortels. 

Gestoofde gemberkip met sesamdip

  • Hoofdgerecht: 4 personen
  • Bereiding: circa 30 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr. sushirijst
  • 3 tenen knoflook
  • 5 cm. gember
  • 3 bosuien
  • Neutrale olie
  • 4 kippendijfilets
  • 2 liter water
  • Zout en peper
  • 3 eetlepels sesamzaad
  • 4 eetlepels sesamolie
  • Zoutvlokken

Extra benodigdheden: vijzel

Bereidingswijze:

Stap 1: Spoel de rijst af in een zeef onder koud water totdat het water helder is.

Stap 2: Pel en hak de knoflook fijn, snijd dan de gember in dunne reepjes.

Stap 3: Snijd de bosui in ringen, bewaar het wit en groen apart.

Stap 4: Verhit een scheut neutrale olie in een pan met een dikke bodem en fruit de knoflook, gember en het wit van de bosui.

Stap 5: Voeg de kip, rijst, 2 liter water en 2 theelepels zout erbij. Breng het aan de kook, doe een deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat het dan op heel laag vuur circa 20 minuten zachtjes stoven, tot de kip en rijst gaar zijn. De rijst mag best iets gaarder zijn dan je normaal gesproken gewend bent.

Stap 6: Rooster intussen in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin. Let op, dit kan hard gaan! 

Stap 7: Kneus de sesam met de vijzel en doe deze in een kommetje met de sesamolie, snuf zoutvlokken en peper. Verdeel de saus over kleine lage kommetjes of zet één kommetje op tafel om te delen. 

Stap 8: Verdeel de kip, rijst en bouillon als deze gaar zijn over 4 kommen. Serveer de sesamsaus ernaast en doop daar je kip in voordat je hem eet.

Geglaceerde sojawortels

  • Bijgerecht: 4 personen
  • Bereiding: circa 20 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr. wortels
  • 2 cm. gember
  • 2 tenen knoflook
    Neutrale olie
  • Zout
  • 2 eetlepels honing
  • 3 eetlepels sojasaus

Bereidingswijze:

Stap 1: Schil de wortels en snijd deze in repen van 5 bij 1 centimeter of houd de kleine wortels heel.

Stap 2: Snijd de gember in plakken. Plet dan de knoflook met de zijkant van je mes.

Stap 3: Verwarm een klein scheutje neutrale olie in de pan en fruit de knoflook en gember daarin 1 minuut.

Stap 4: Voeg de wortels toe, bak kort en voeg een scheut water en een snuf zout toe. Zet het vuur middelhoog, doe een deksel op de pan en gaar de wortels 3 tot 5 minuten.

Stap 5: Haal de deksel van de pan, zet het vuur hoog en wacht tot al het water is verdampt. Voeg de honing en sojasaus toe en laat het 2 minuten stoven tot de wortels mooi geglaceerd zijn.

Stap 6: Verwijder de knoflook en gember.

Jal meokgetseumnida! (Eet smakelijk!)

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisEigen Huis & Tuin Lekker Leven