Pastasalade met zoet gestoofde paprika, tomaat en olijven

Zoet, zuur, stevig en zacht: deze vegetarische maaltijdsalade met pasta en heerlijke gestoofde groentes heeft alles. Hugo maakt deze salade af met een zelfgemaakte krokante topping van amandelen.
Het gerecht bestaat uit twee delen; we beginnen met de de pastasalade en verderop vind je de bereidingswijze van de krokante amandeltopping.
Pastasalade met zoet gestoofde paprika, tomaat en olijven
- Maaltijdsalade voor 4 personen
 - Bereiding: circa 20 minuten + 30 minuten stoven
 
Ingrediënten
- 2 rode paprika’s
 - 2 rode uien
 - 2 tenen knoflook
 - Olijfolie
 - Zout
 - Chilivlokken
 - 2 eetlepels rode wijnazijn
 - 60 gr. olijven (taggiasche)
 - 250-300 gr. penne of fusilli
 - 300 gr. gemengde rijpe tomaten
 - 75 gr. rucola
 - Pangrattato met amandel (krokante topping: zie recept hieronder)
 
Bereidingswijze
Stap 1: Maak de paprika’s schoon en snijd ze in korte repen.
Stap 2: Pel en snijd de uien in smalle parten en pel en snijd de knoflook grof.
Stap 3: Verhit een royale scheut olie in een braadpan en bak op laag vuur de uien, knoflook en paprika’s.
Stap 4: Kruid het paprikamengsel met zout en een snufje chilivlokken. Bak circa 30 minuten tot de uien en paprika’s heel zacht en gekarameliseerd zijn.
Stap 5: Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 6: Snijd de tomaten in stukken.
Stap 7: Meng de pasta, gestoofde ui en paprika, olijven en tomaten door elkaar.
Stap 8: Breng de lauwwarme salade op smaak met zout, azijn en een scheut olijfolie.
Stap 9: Meng als laatst de rucola erdoor, strooi de pangrattato erover en serveer.
Krokante topping met amandelen (pangrattato)
- Smaakmaker: krokante topping over pasta of salade
 - Bereiding: circa 15 minuten
 
Ingredienten
- 3 (oudbakken) boterhammen
 - 60 gr. amandelen
 - 1 teen knoflook
 - Zout en peper
 - 3-4 takken tijm
 - Neutrale olijfolie
 
Extra nodig: keukenmachine
Bereidingswijze
Stap 1: Snijd het brood grof en maal dit samen met de amandelen en tijmblaadjes in de keukenmachine.
Stap 2: Breng op smaak met zout en peper en meng er een scheutje olijfolie door.
Stap 3: Kneus en pel de knoflook.
Stap 4: Bak het broodmengsel met de gekneusde knoflook in een grote koekenpan in circa 10 minuten goudbruin en krokant.
Stap 5: Verwijder na het bakken de knoflook.
Stap 6: Strooi het broodmengsel over de pastasalade
Eet smakelijk!
