Koken met Hugo!

Pastasalade met zoet gestoofde paprika, tomaat en olijven

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Pastasalade met zoet gestoofde paprika, tomaat en olijven
RTL

Zoet, zuur, stevig en zacht: deze vegetarische maaltijdsalade met pasta en heerlijke gestoofde groentes heeft alles. Hugo maakt deze salade af met een zelfgemaakte krokante topping van amandelen.

Het gerecht bestaat uit twee delen; we beginnen met de de pastasalade en verderop vind je de bereidingswijze van de krokante amandeltopping. 

Pastasalade met zoet gestoofde paprika, tomaat en olijven

  • Maaltijdsalade voor 4 personen
  • Bereiding: circa 20 minuten + 30 minuten stoven

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s 
  • 2 rode uien 
  • 2 tenen knoflook 
  • Olijfolie 
  • Zout
  • Chilivlokken  
  • 2 eetlepels rode wijnazijn 
  • 60 gr. olijven (taggiasche)
  • 250-300 gr. penne of fusilli
  • 300 gr. gemengde rijpe tomaten
  • 75 gr. rucola
  • Pangrattato met amandel (krokante topping: zie recept hieronder)

Bereidingswijze

Stap 1: Maak de paprika’s schoon en snijd ze in korte repen. 

Stap 2: Pel en snijd de uien in smalle parten en pel en snijd de knoflook grof. 

Stap 3: Verhit een royale scheut olie in een braadpan en bak op laag vuur de uien, knoflook en paprika’s.

Stap 4: Kruid het paprikamengsel met zout en een snufje chilivlokken. Bak circa 30 minuten tot de uien en paprika’s heel zacht en gekarameliseerd zijn.

Stap 5: Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 6: Snijd de tomaten in stukken.

Stap 7: Meng de pasta, gestoofde ui en paprika, olijven en tomaten door elkaar. 

Stap 8: Breng de lauwwarme salade op smaak met zout, azijn en een scheut olijfolie. 

Stap 9: Meng als laatst de rucola erdoor, strooi de pangrattato erover en serveer.

Krokante topping met amandelen (pangrattato)

  • Smaakmaker: krokante topping over pasta of salade
  • Bereiding: circa 15 minuten

Ingredienten

  • 3 (oudbakken) boterhammen
  • 60 gr. amandelen
  • 1 teen knoflook
  • Zout en peper
  • 3-4 takken tijm 
  • Neutrale olijfolie

Extra nodig: keukenmachine

Bereidingswijze

Stap 1: Snijd het brood grof en maal dit samen met de amandelen en tijmblaadjes in de keukenmachine. 

Stap 2: Breng op smaak met zout en peper en meng er een scheutje olijfolie door.

Stap 3: Kneus en pel de knoflook. 

Stap 4: Bak het broodmengsel met de gekneusde knoflook in een grote koekenpan in circa 10 minuten goudbruin en krokant. 

Stap 5: Verwijder na het bakken de knoflook.

Stap 6: Strooi het broodmengsel over de pastasalade 

Eet smakelijk! 

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisReceptEigen Huis & Tuin Lekker Leven