Kip fajita’s met zelfgemaakte wraps en guacamole

Volgens Froukje de ultieme allemansvriend: fajita's. Want bij wie staat er nou niet bijna wekelijks iets op het menu zoals wraps, taco's of tortilla's? Hugo laat zien hoe je tarwetortilla's gemakkelijk zelf kunt maken en wat natuurlijk niet mag ontbreken bij dit gerecht: guacamole.
Dit gerecht bestaat uit drie delen: we beginnen met de vulling van de kip fajita's, hierna volgt een recept om zelf tarwetortilla's te maken en onderaan vind je het recept voor de guacamole.
Kip fajita’s
- Hoofdgerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 20 minuten
Ingrediënten
- 350 gr. kippendijfilets
- 1 theelepel gemalen komijn
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- 2 theelepels gemalen koriander
- ½ limoen
- Neutrale olie
- Zout en cayennepeper
- 2 grote rode uien
- 2 tenen knoflook
- 2 grote paprika’s
- 8 tarwetortilla’s
- 125 ml zure room
- Guacamole (zie recept onderaan)
Bereidingswijze
Stap 1: Snijd de kip in reepjes.
Stap 2: Meng in een schaal de specerijen, het sap van de halve limoen, 2 eetlepels olie, zout en cayennepeper naar smaak en marineer hierin de kip 15 minuten.
Stap 3: Pel intussen de uien en knoflook. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s.
Stap 4: Snijd de knoflook fijn, snijd de uien in halve ringen en de paprika’s in repen.
Stap 5: Verhit een flinke koekenpan en bak hierin de kip bruin aan.
Stap 6: Voeg een extra scheut olie erbij. Doe de uien, paprika’s en knoflook in de pan en bak tot de uien en paprika’s zacht zijn en beginnen te kleuren.
Stap 7: Serveer de kip en groenten met de zure room en guacamole in de tortilla’s.
TIP: serveer er guacamole en zure room bij.

Tarwetortilla’s
- 8 stuks
- Bereiding: circa 20 minuten + 20 minuten rusttijd
Ingrediënten
- 200 gr. tarwebloem
- 135 gr. volkorenmeel
- Zout
- 2 eetlepels neutrale olie
- 175 ml warm water
Extra nodig: deegroller
Bereidingswijze
Stap 1: Meng in een kom de bloem en het volkorenmeel met het zout. Voeg de olie en het water toe. Meng tot een deeg en kneed in circa 8 minuten tot een soepel deeg.
Stap 2: Laat het deeg in een afgedekte kom 20-30 minuten rusten.
Stap 3: Verdeel het deeg in 8 stukken. Rol uit op een met bloem bestoven werkblad tot 20 cm doorsnede.
Stap 4: Verhit een koekenpan flink en bak hierin de tortilla’s 1-2 minuten per kant, tot ze gaar zijn en kleur krijgen.
Stap 5: Houd warm in een schone doek.
Tip: Vries overgebleven tortilla’s in of bestrooi met kaas en jalapeño en bak krokant in een hete oven als snack.

Guacamole
- Bereiding: circa 10 minuten
Ingrediënten
- 1 sjalotje of kleine rode ui
- 1 tomaat
- 1 bosje koriander
- 1 jalapeño
- 2 rijpe avocado’s
- Zout
- 1 limoen
Bereidingswijze
Stap 1: Pel en snipper de sjalot fijn.
Stap 2: Snijd de tomaat in kleine blokjes, verwijder eventueel de zaadlijst als de tomaat heel sappig is.
Stap 3: Snijd de koriander fijn.
Stap 4: Verwijder het zaad uit de jalapeño en snijd de peper fijn.
Stap 5: Maak de avocado’s schoon. Prak het vruchtvlees en meng met de sjalot, tomaat, jalapeño en koriander.
Stap 6: Breng op smaak met zout en limoensap.