Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Borrelhapjes uit de voorraadkast: viskoekjes, remoulade en spicy quesadillas

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Borrelhapjes uit de voorraadkast: viskoekjes, remoulade en spicy quesadillas
RTL

Spontane borrels zijn het leukst! Niks lekkers in huis? Geen stress! Hugo heeft altijd wat makkelijke recepten achter de hand om een ‘voorraadkastborrelplank’ op tafel te zetten. Deze lekkere gerechtjes kun je maken met de dingen die je waarschijnlijk in huis hebt!

De borrelplank bestaat uit meerdere gerechtjes. We beginnen met de viskoekjes, verderop vind je de bereidingswijze van de remoulade en tot slot de spicy quesadillas met ui. 

Viskoekjes

  • 10 stuks
  • Bereiding: circa 30 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr. gekookte kruimige aardappels
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 blik tonijn in olie (142 gr.)
  • 1 citroen
  • Paar druppels tabasco
  • 1 ei
  • 4 eetlepels bloem
  • (grof) paneermeel
  • Neutrale olie

Extra nodig: pureestamper, keukenpapier  

Bereidingswijze

Stap 1: Schil en kook de aardappels en stamp ze tot een grove puree. Kruid vervolgens met zout en peper. 

Stap 2: Hak de kappertjes grof.

Stap 3:  Giet de tonijn af en meng met de aardappelpuree.

Stap 4: Rasp de citroen erboven, voeg een kneepje citroensap, tabasco naar smaak en de kappertjes erbij. Meng door elkaar en vorm er 10 koekjes.

Stap 5: Klop het ei los in een diep bord. Doe de bloem en het paneer meel in 2 andere diepe borden.

Stap 6: Haal de koekjes door de bloem, ei en vervolgens broodkruim.

Stap 7: Verwarm een scheut neutrale olie in een koekenpan. Bak de viskoekjes circa 5 minuten per kant en laat uitlekken op een keukenpapier. 

Remoulade uit de voorraadkast

  • Saus
  • Bereiding circa 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 3 grote zoetzure augurken
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap of azijn
  • 1 theelepel gladde mosterd
  • Zout en peper
  • Mix van verse kruiden (peterselie, dille, bieslook, basilicum, dragon) of 1 theelepel gedroogde kruiden zoals peterselie, kervel of dille

Bereidingswijze

Stap 1: Pel de sjalot. Snipper de sjalot en de augurk ragfijn.

Stap 2: Meng in een kom de mayonaise, 1 eetlepel citroensap of azijn, mosterd, zout en peper.

Stap 3: Meng met de augurk en sjalot. Hak de kruiden en voeg toe.

Stap 4: Serveer bij de viskoekjes. 

Spicy quesadillas met ui

  • Voor 6 personen
  • Bereiding: circa 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 uien
  • Neutrale olie
  • Snuf baksoda
  • 6 tarwe tortilla’s
  • Sambal of harissa of sriracha of chipotle in adobosaus
  • 75 gr. kaas (bv: belegen, extra belegen, cheddar)

Bereidingswijze

Stap 1: Pel en snipper de uien.

Stap 2: Verwarm een scheut olie in een koekenpan en bak de uien 2 minuten aan.

Stap 3: Voeg een snuf baksoda toe en bak nog even mee. Je krijgt nu een soort gele uienpuree.

Stap 4:Rasp de kaas.

Stap 5: Verdeel de uienpuree en kaas over 3 tortilla’ en de sambal over de andere 3 tortilla’s.  Leg ze op elkaar.

Stap 6: Verhit 1 koekenpannen zonder olie en leg de quesadilla erin. Bak 2-3 minuten op middelhoog vuur, keer halverwege. Bak zo alle quesadilla’s.

Stap 7: Snijd de quesadilla’s elk in 6 punten en serveer.

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisReceptEigen Huis & Tuin Lekker Leven