Koken met Hugo!

Bloemkoolsoep met cashewnoten en zelfgemaakte knoflooknaan

·Aangepast:
Bloemkoolsoep met cashewnoten en zelfgemaakte knoflooknaan
RTL

Deze geurige en vooral gezonde bloemkoolsoep zet je in een handomdraai op tafel! Ook de overheerlijke knoflook naan kan niet missen. Wil je weten hoe je dit maakt? Lees dan vooral even verder.

Bloemkoolsoep met cashewnoten

  • Maaltijdsoep voor 4 personen
  • Bereidingswijze circa 30 minuten

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool (circa 800 gr., met veel blad/groen)
  • Neutrale olie
  • Zout en peper
  • 1 kleine prei
  • 50 gr. roomboter
  • 1 eetlepel vadouvan (kerriemengsel)
  • 750 ml. groentebouillon
  • 250 ml. slagroom
  • 60 gr. geroosterde cashewnoten

Extra nodig: Bakplaat met bakpapier, staafmixer

 

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C (onder- en bovenwarmte).

Stap 2: Verwijder de buitenste bladeren van de bloemkool en snijd deze in grove stukken van ongeveer vijf centimeter. Gooi de taaiere onderstukken weg.

Stap 3: Doe de bloemkoolbladeren op de bakplaat. Voeg een scheutje olie toe en kruid met zout en peper. Rooster ze in de oven in ongeveer vijftien minuten krokant en goudbruin.

Stap 4: Snijd de bloemkool in roosjes. Snijd de prei in ringen.

Stap 5: Verhit de roomboter in een braadpan. Voeg de bloemkool, prei en vadouvan toe en bak dit ongeveer vijf minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 6: Voeg de bouillon toe en kook het geheel ongeveer vijftien minuten tot de bloemkool zacht is.

Stap 7: Pureer de soep helemaal glad met een staafmixer.

Stap 8: Voeg de slagroom toe en houd een klein scheutje apart.

Stap 9: Hak de cashewnoten grof.

Stap 10: Schenk de soep in kommen, verdeel het laatste beetje slagroom erover. Voeg de geroosterde bloemkoolbladeren toe en maak af met de cashewnoten.

Zo verwijder je knoflookgeur van je handen
Lees ook

Zo verwijder je knoflookgeur van je handen

Knoflooknaan

  • Bijgerecht voor 4 personen
  • Bereidingswijze circa 30 minuten + 30 minuten rusten

Ingrediënten:

  • 60 gr. roomboter of ghee
  • 350 gr. bloem + extra om uit te rollen
  • 200 gr. yoghurt
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Zout
  • 2 tenen knoflook

Extra nodig: Deegroller, bakkwast

 

Bereidingswijze

Stap 1: Smelt de boter in een steelpan.

Stap 2: Doe de bloem, yoghurt, bakpoeder en een snuf zout in een kom.

Stap 3: Voeg één eetlepel gesmolten boter toe aan het deeg. Meng en kneed kort door. Laat het deeg ongeveer een half uur rusten.

Stap 4: Bestrooi het werkblad met bloem.

Stap 5: Verdeel het deeg in acht stukjes en rol deze dun uit met een deegroller.

Stap 6: Pel en rasp de knoflook en voeg deze toe aan de gesmolten boter. Verwarm nog ongeveer één minuut.

Stap 7: Verhit een droge koekenpan en bak de naan ongeveer twee minuten per kant.

Stap 8: Haal de naan uit de pan en bestrijk beide kanten met de knoflookboter.

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisFroukje de BothKokenRecept