Thaise mosselen met een frisse koolsalade
Vandaag staat er weer een heerlijk recept op het menu in een Thaise stijl. Er worden heerlijke mosselen gemaakt mét daarbij een frisse koolsalade.
Thaise mosselen
- Hoofdgerecht voor 2 á 3 personen
- Bereidingstijd: circa 20 minuten
Ingrediënten:
- 2 rode chilipepers
- 3 tenen knoflook
- 1 rode ui
- 2 cm laoswortel
- 2-3 cm gemberwortel
- 1 theelepel suiker
- ½ eetlepel gedroogde garnalen (toko)
- zout
- 2 kg mosselen
- arachideolie
- 1 bos koriander
- 2 eetlepels vissaus
- 1 pakje kokoscrème of romige kokosmelk (200 ml)
- 1 limoen
Extra benodigdheden:
- hakmolentje
- (mossel)pan of wok met deksel
Koolsalade in Thaise stijl
- Salade/bijgerecht voor 4 personen
- Bereidingstijd: circa 15 minuten
Ingrediënten:
- ½ kleine spitskool
- 1 kleine komkommer
- 1 kleine rode ui
- 1 klein teentje knoflook
- ½ theelepel fijne suiker
- 3-4 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels vissaus
- paar takjes munt
- zout en peper
- 50 gr. gezouten pinda’s
Extra benodigdheden:
- fijne rasp
Thaise mosselen
Stap 1: Maak de pepers schoon en verwijder de zaadlijsten. Hou je wel van pittig? Laat ze er dan inzitten. Pel en snijd de knoflook en de ui grof.
Stap 2: Schil en snijd de laos en gember. Vervolgens hak je de garnalen wat fijner.
Stap 3: Maal in de hakmolen de pepers, knoflook, ui, suiker, laos, gember, garnalen en een snuf zout.
Stap 4: Verhit een scheut olijfolie in een hoge (mossel)pan en bak op middelhoog vuur het pepermengsel in 5 tot 7 minuten gaar. Voeg eventueel een scheutje water toe als het mengsel gaat kleuren.
Stap 5: Hak de korianderstelen fijn en voeg dit samen met de vissaus en een scheutje water toe aan de pan. Voeg de mosselen erbij, schep om en dek het af met de deksel. Kook de mosselen in circa 5 minuten gaar.
Stap 6: Schud of schep halverwege een keer om.
Stap 7: Schep de kokoscrème erdoor, breng op smaak met limoensap en bestrooi met korianderblad.
Koolsla in Thaise stijl
Stap 1: Snijd de kool fijn. Halveer de komkommer in de lengte, schraap met een lepel de zaadlijst eruit en snijd de komkommer in halve manen.
Stap 2: Halveer, pel en snijd de ui in dunne halve ringen.
Stap 3: Pel en rasp de knoflook boven een kom, voeg de suiker, het limoensap en vissaus toe.
Stap 4: Doe de groenten in de kom bij de dressing. Breng de salade op smaak met zout en peper. Hak de pinda’s vrij fijn, scheur de muntblaadjes en strooi het over de salade.