Een heerlijke Thaise noedelsalade mét vissticks en een chilidipsaus

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Een heerlijke Thaise noedelsalade mét vissticks en een chilidipsaus
Aangeboden door Iglo

Vandaag staat er weer een makkelijke, smakelijke én gezonde maaltijd op het menu! Hugo bereidt een noedelsalade met veel groenten, vissticks én een pittige chilidipsaus. Niet alleen lekker maar ook erg voedzaam! Kook je mee?

Hugo's menu bestaat uit twee onderdelen. We beginnen met de Thaise noedelsalade met vissticks en verderop lees je de bereidingswijze van de chilidipsaus. 

Thaise noedelsalade met vissticks

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 30 minuten + 30 minuten wachttijd

Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • 2 rode paprika’s
  • een halve spitskool
  • zout
  • 15 Iglo vissticks (diepvries)
  • 250 gr. platte rijstnoedels
  • 1 eetlepel sesamolie + scheutje extra
  • 1 eetlepels sojasaus
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 theelepel fijne kristalsuiker
  • 1 bos koriander
  • 1 bos munt
  • 50 gr. gezouten pinda’s
  • 1 portie chili-dipsaus (lees recept hieronder)

Extra nodig:

  • met bakpapier beklede bakplaat

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C. Breng een pan met gezouten water aan de kook.

Stap 2: Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en paprika. Snijd de komkommer en paprika – met julienne snijtechniek – in dunne reepjes. Snijd ook de spitskool in flinterdunne repen.

Stap 3: Doe de komkommer, spitskool en paprika in een grote kom en voeg 1 theelepel zout toe. Masseer het zout een paar minuten in de groenten en laat de groenten staan terwijl je de rest klaarmaakt.

Stap 4: Leg de vissticks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 minuten in de oven.

Stap 5: Kook de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af, spoel koud en meng het vervolgens met een scheutje sesamolie.

Stap 6: Meng in een grote kom de sesamolie met de sojasaus, limoenrasp, limoensap, vissaus en de suiker. Roer tot de suiker is opgelost.

Stap 7: Doe de groente in een zeef en knijp het overtollige vocht eruit, zodat de groenten lekker knapperig blijven.

Stap 8: Meng in de kom de groenten, rijstnoedels en dressing.

Stap 9: Hak de koriander – inclusief de steeltjes – en de muntblaadjes fijn. Hak de pinda’s grof.

Stap 10: Meng de verse kruiden door de salade en verdeel de salade over de borden. Bestrooi met de pinda’s.

Stap 11: Haal de vissticks uit de oven en leg ze op de borden. Serveer de chili-dipsaus in een kommetje bij de vissticks.

Maak het jezelf makkelijk en stop alle ingrediënten met één klik in het winkelmandje van je favoriete supermarkt. 

 

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Lees ook

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Chilidipsaus - Nam pla prik

  • Bijgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 10 minuten

Ingrediënten:

  • 1 teen knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 2,5 eetlepel vissaus
  • 3 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel fijne kristalsuiker

Extra nodig:

  • fijne rasp

Bereidingswijze:

Stap 1: Pel en snijd de knoflook en rode peper fijn. 

Stap 2: Meng de knoflook en rode peper in een kommetje met de vissaus, het limoensap en de suiker. Roer tot de suiker helemaal is opgelost.

Stap 3: Proef en pas eventueel aan naar jouw smaak: voeg voor een zure smaak wat meer limoen toe, voor een zoete smaak wat meer suiker of voor een zoute smaak wat meer vissaus. 

Kijk hier voor meer recepten. 

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisReceptKoken