Koken met Hugo!

Bloemkool Mac and Cheese met vissticks en frisse koolsla

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Bloemkool Mac and Cheese met vissticks en frisse koolsla
RTL

Een twist op het bekende Mac and Cheese recept! Waar de traditionele Mac en Cheese vooral draait om heel veel smeuïge kaas en weinig groente, pakt Hugo dit anders aan. Hij maakt maakt Mac en Cheese met bloemkool, vissticks en daarbij een frisse koolsla! Dat klinkt toch heerlijk?! Nieuwsgierig? Lees het recept hieronder.

Dit menu bestaat uit twee onderdelen. We beginnen met de bloemkool Mac and Cheese met vissticks en daarna lees je het recept voor de koolsla.

Bloemkool mac and cheese met vissticks

  • Hoofdgerecht 4 personen
  • Bereiding circa 20 minuten + 20 minuten wachttijd

Ingrediënten:

  • 350 gr. (volkoren) macaroni
  • 1 kleine bloemkool (600 gr.)
  • Zout en peper
  • 1 flinke ui
  • 3 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • 175 gr. pittige belegen boerenkaas of belegen cheddar
  • 25 gr. Parmezaanse kaas
  • 1 bos bladpeterselie
  • 250 ml kookroom
  • 50 gr. grof paneermeel (panko)
  • 15 vissticks
  • ¼ theelepel geraspte nootmuskaat

Extra benodigdheden: een schuimspaan, braadpan, staafmixer, grove rasp, ovenschaal en een met bakpapier beklede bakplaat

Maak het jezelf makkelijk en stop alle ingrediënten met één klik in het winkelmandje van je favoriete supermarkt.

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C. Breng een grote pan met ruim gezouten water aan de kook.

Stap 2: Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook in 5-7 minuten beetgaar.

Stap 3: Pel en snipper intussen de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en fruit hierin beide 2 minuten.

Stap 4: Haal de bloemkool met een schuimspaan uit de pan. Voeg bij de ui en bak in een paar minuten iets bruin.

Stap 5: Kook de macaroni in hetzelfde water, zoals aangegeven op de verpakking.

Stap 6: Rasp de kazen, maar houd apart en snijd de peterselie fijn.

Stap 7: Voeg de kookroom en de belegen kaas bij de bloemkool. Zet de pan weer op het vuur en verwarm tot de kaas is gesmolten.

Stap 8: Schep de macaroni en peterselie erdoor. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Stap 9: Meng de panko met 1 eetlepel olie, de Parmezaanse kaas, zout en peper.

Stap 10: Laat de macaroni in de pan of doe over in een ovenschaal. Verdeel de panko erover.

Stap 11: Leg de vissticks op de bakplaat.

Stap 12: Bak de mac and cheese en vissticks 15 minuten in de oven.

Frisse koolsla

  • Bijgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 15 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kleine spitskool
  • 1 winterpeen
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje dille
  • Zout en peper

Extra benodigdheden: een julienne-rasp en een fijne rasp

Bereidingswijze:

Stap 1: Pel en rasp de winterpeen en doe bij de kool in de kom.

Stap 2: Rasp de schil van de citroen boven de kom en knijp het sap erbovenuit.

Stap 3: Snijd de bieslook en dille fijn.

Stap 4: Meng de kruiden en olijfolie door de coleslaw. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk! 

Winterse traybake met vissticks
Lees ook

Winterse traybake met vissticks

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisFroukje de BothReceptKoken