Koken met Hugo!

Traybake met aardappel, bloemkool en zalm & dessert van witte chocoladeroom met granaatappel

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Traybake met aardappel, bloemkool en zalm & dessert van witte chocoladeroom met granaatappel
RTL

Een ideaal gerecht voor liefhebbers van lekker, snel en simpel: voor dit gerecht gooi je alles op een bakplaat, schuif je het in de oven, even wachten en klaar! In de tussentijd heb je mooi de tijd over om een lekker toetje te bereiden, net zoals Hugo doet! Snel aan de slag dus!

Het menu bestaat uit twee delen. We beginnen met de traybake van aardappel, bloemkool en zalm. Verderop in het recept lees je hoe je de witte chocoladeroom met granaatappel maakt. 

Traybake van aardappel, bloemkool en zalm

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg iets kruimige aardappels
  • Zout en peper
  • 500 gr. bloemkool
  • 2 rode uien
  • 2 eetlepels kerriepoeder + extra voor zalm
  • Neutrale olie
  • 300 gr. zalmfilet zonder vel
  • 1 komkommer
  • 1 bosje dille
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen
  • 200 ml Griekse yoghurt

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 230˚C (onder- en bovenwarmte). 

Stap 2: Was en snijd de aardappels in stukken. Zet op met water en zout en laat in circa 10 minuten net gaarkoken.  

Stap 3: Verdeel de bloemkool in roosjes. Halveer, pel en snijd de uien in smalle parten.

Stap 4: Giet de aardappels af, laat uitdampen en doe met de bloemkoolroosjes en ui op de bakplaat.

Stap 5: Bestrooi met de kerrie, zout en peper. Besprenkel met een paar eetlepels olie en meng goed.

Stap 6: Schuif in de oven en rooster de aardappels en bloemkool circa 20 minuten.

Stap 7: Halveer de komkommer en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit. Rasp de komkommer. Meng met een snuf zout en laat uitlekken in een zeef.

Stap 8: Snijd de dille fijn. Pel en rasp de knoflook boven een kom. 

Stap 9: Meng de knoflook, komkommer, dille, limoenrasp, scheutje limoensap en yoghurt erdoor. 

Stap 10: Snijd de zalm in stukken van 2½ cm. Kruid de vis met zout en peper.

Stap 11: Schep de groenten om en leg de zalm erbij. Bak nog circa 7 minuten.

Stap 12: Schep de groenten op de borden. Verdeel de zalm erover en lepel de yoghurtsaus eroverheen.

Witte chocoladeroom met granaatappel

  • Nagerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 15 minuten 

Ingrediënten

  • 75 gr. witte chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 1 granaatappel
  • Kaneelpoeder

Extra benodigdheden: garde of mixer

Bereidingswijze

Stap 1: Hak de chocolade in stukjes. Verwarm in een steelpan 75 ml van de slagroom met de chocolade tot de chocolade is gesmolten. 

Stap 2: Laat iets afkoelen. Klop de overige slagroom lobbig.

Stap 3: Meng het chocolademengsel met de geklopte room. Schep in kommetjes en bewaar in de koelkast.

Stap 4: Halveer de granaatappel, houd deze met het snijvlak omlaag boven een kom en tik met een stevige houten lepel de granaatappelpitten uit de granaatappel.

Stap 5: Schep de granaatappel op de witte chocoladecrème. Bestuif met een snuf kaneel.

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisReceptKokenEigen Huis & Tuin Lekker Leven